Kanizsai Esküvő Kiállítás, tizenötödször

facebook megosztás

Mintegy 30 százalékos veszteségről számoltak be az esküvői szolgáltatók, ugyanakkor 2022-re már pozitívan tekintenek a szektor szereplői. Biztató jel lehet, hogy a tizenötödik kanizsai esküvői kiállításra is sok jegyespár látogatott ki szombaton, a szolgáltatók száma azonban némileg elmaradt az előző évékben tapasztaltaktól.  

Ceremóniamester, fotós, videós, sminkes, fodrász, zenész, cukrász, lemezlovas, esküvőszervező, és dekoros is várta a jegyespárokat a HSMK-ban.

– Már nagyon várták a rendezvényt, nemcsak a párok, hanem a szolgáltatók is nagyon várták egymás társaságát, hiszen régen találkoztunk, jó volt beszélgetni, öröm volt látni, hogy délelőtt is rengeteg pár jött, ahhoz képest, hogy pandémia van, s még kifele megyünk ebből, jóval többen jöttek, mint számítottunk rá. A kiállítók száma közel 30, ennél többen szoktak lenni, de most tudomásul kell venni, még ebben a helyzetben nem mindenki mer, óvatosabbak és kihagyták még ebben az évben – mondta el Osvald Gábor, a Kanizsai Esküvő Kiállítás fő szervezője.

A programok között tánc- és divatbemutató is szerepelt. Sokan érdeklődtek az esküvői sütemények, torták iránt is. Mint az megtudtuk: jelenleg az egyszerűség hódít az édességek között.

– Hoztuk az új trendit, pohárkrémeket, tányérdesszerteket, illetve kis gyümölcskosárkákat, makaront, puncsgolyót, desszertgolyót, hoztuk a hagyományos süteményeket, amiket a régi lakodalmakba, csomagokba elkészítettünk. A tortákba a marcipánnal burkolt, illetve a natúr tortákat is hoztuk, az egyszerű, letisztult vonalat kedvelik inkább mostanában az emberek. Hoztunk mindenfélét, szélesebb palettával készültünk az idei esküvő-kiállításra – árulta el Siposné Gerencsér Henriett, a HeniCuki ügyvezetője.

A legtöbb szolgáltatónak nem volt könnyű az elmúlt két év, hiszen a korlátozások alaposan megnehezítették a munkájukat, ugyanakkor idén egy lényegesen jobb szezont várnak.

– Vannak érdeklődők, voltak is szépen, azt gondolom érdekli az embereket, esküvő mindig is volt, mindig is van, mindig is lesz, bár azt gondolom, hogy a pandémia miatt 10-20-30 százalékot esett az érdeklődés, de most már alakul, frissülnek a dolgok, jönnek az érdeklődők, akármelyik szolgáltatót nézzük mindig mindenhol voltak és vannak, várjuk, hogy pozitív hozzáállás legyen mindenki részéről és legyenek esküvők – fogalmazott Babai Norbert, a Gin-Tonic rendezvényzenekar vezetője.

A szolgáltatók szerint idén kevesebb és kisebb létszámú esküvőt terveznek, ráadásul a legtöbben alacsonyabb költségvetéssel számolnak.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.