Jó hangulat és duplázás a Balka kupán

facebook megosztás

Harmadik alkalommal rendezte meg a Balka kupát a nagykanizsai Free Hill Darts Club. Idén a játékosok egyéniben és párosban mérték össze tudásukat az egyesület klubházában vasárnap. Az egész napos küzdelemben mintegy 50 fő vett részt.

Az év első jelentősebb nagykanizsai dartsversenyére gyűltek össze a vállalkozószellemű játékosok. A Balka kupa egyre nagyobb népszerűségnek örvend a klubtagok körében. A versenyzőknek a csoportkörben még elég volt két leget nyerniük a mérkőzésért, a fináléban viszont már öt játékrészben kellett jobbnak bizonyulniuk a végső sikerért. A jó hangulatú megmérettetésre egyéniben és párosban lehetett nevezni, a játékosok többsége mindkét szakágban kipróbálta magát.

– Ebben a sportágban nem igazán mennek haza az emberek, akik most játszanak párosban, 19 páros nevezett előnevezőként, ők fognak játszani egyéniben is. Hozzájuk még csatlakoznak azok, akik még egyénire jönnek, tehát 50 fő körüli lesz a létszám – tájékoztatta Híradónkat Horváth Balázs a Free Hill Darts Club elnöke.

Amint azt a címvédőként induló Rácz Tibortól megtudtuk, az egyéni és a párosversenynek is megvan a maga specialitása.

– Az egyéniben ott nem kell a párom hibáira koncentrálni, nem tud kizökkenteni. Ott nyilván az én koncentrációm, figyelmem is sokkal nagyobb. Itt viszont van, hogy én nem tudok koncentrálni egy párosmeccsen és akkor lehet, hogy a párom ment meg egy jó kiszállóval vagy egy nagyobb dobásával. – hangsúlyozta Rácz Tibor. 

Az egyéni verseny döntőjében Kádár Krisztián diadalmaskodott a legtöbb, 180-at dobó Borsos Tamás ellen, míg a párosok versenyében Kádár és partnere, Kisgéczi Károly végeztek az élen.

K.T. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.