Figyelemre méltó fogás a horgásztáborban

facebook megosztás

Egy majd 10 kilós szürkeharcsa is horogra akadt a négy kanizsai egyesület összefogásával megvalósuló horgásztáborban. Bár a nagy meleg nem kedvez a pecásoknak, a fiatal horgászokat ez sem tántorította el attól, hogy botot ragadjanak. A programot már negyedik alkalommal rendezték meg a Csónakázó-tónál.

Úszós és fenekező módszerrel horgászó, kezdő és már szinte profi horgászokkal, általános iskolás fiatalokkal telt meg a héten mindennap a Csó-tó szigete.

 – Szerintem ez a nagykanizsai horgászegyesületek legfontosabb eseménye. Négy kanizsai horgászegyesület összefogott és az idén újra megszervezte ezt a tábort. 43 résztvevőnk van jelen pillanatban és ez minden évben bővül – mondta el Somogyi Balázs, a Szúnyog Horgász Egyesület alelnöke.

A különböző délutáni kísérőprogramok mellett a táborban természetesen a pecázás volt a fő. Bár a nagy meleg és a szél nem mindig volt az ifjakkal, idén is kerültek a partra, majd vissza a vízbe szép példányok. 

–Fogtam egy hatalmas dévért, meg egy fél órája egy pontyot, amit azt hittem 10 kiló lesz, de egy kiló lett, úgy vitte a botot, hogy már rendesen rezegtem. Meg fogtam ugye keszegeket, első nap kis küszöket, vörösszárnyúakat – árulta el Murin Ágoston László.

Görbüljön! - így kívánnak egymásnak szerencsét a szakavatott horgászok. Volt olyan táborozó, akinek ez többször is megadatott, és voltak, akik híján voltak a szerencsének. Bukorov Noel Máté az előbbi csoportba tartozott, hiszen csütörtökön kifogta a tábor halát, mégpedig egy mintegy 10 kilós szürkeharcsát.

– Ebben az évben jöttem először horgásztáborba, már egy éve horgászom. Nem fogtam eddig nagyon sokat, de ez most nagyon szép hal volt. Nehéz volt fárasztani, bement a bójához meg kijött, nehéz volt fárasztani, de nagyon szép hal volt – mondta el Bukorov Noel Máté.

A horgásztábor egyben utánpótlás-nevelés, hiszen a szervezők megismertetik a gyermekekkel a sport alapjait. A kezdeményezés erejét még tovább növeli, hogy a Szúnyog, a Zrínyi, az Egyesült Izzó és a Kőolajipari Dolgozók Egyesülete közösen dolgozik a fiatalok horgásszá neveléséért.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.