Továbbjutás a Magyar Kupában

facebook megosztás

Az FC Nagykanizsa labdarúgó együttese régi-új ismerős ellenféllel találkozott Agárdon, a jelenleg a Fejér megyei első osztályban szereplő Gárdonyi VSC ellen a Magyar Kupában szerepelt és jutott tovább ellenük a következő fordulóba.

Gárdonyi VSC-Agárdi Gyógyfürdő (Fejér megyei I. osztály) – FC Nagykanizsa 2-3 (0-2)

Mol Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Agárd, 100 néző. Vezette: Kakuk (Juhász Sz., Bereczki). G.: Gere (49.), Bezerédi (74.), illetve Szökrönyös Z. (9.), Török (20.), Aszalos (48.)

FC Nagykanizsa: Hajagos – Aszalos (Szabó P., 66.), Szanyi, Kószás, Varga D., Kretz, Béli M. (Lőrincz, 66.), Szökrönyös Z., Szökrönyös D. (Godzsajev, 76.), Szilágyi A. (Kondor, 76.), Török (Pleszkán, 90.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Ahogy alakult az NB III elmúlt idénye, abból kifolyólag alighanem hamarabb térhetett vissza az FC Nagykanizsa labdarúgó együttese a Fejér megyei helyszínre, mint gondolta, hiszen a Gárdony VSC kiesett a harmadik vonalból, ez azonban „nem játszott” abban, hogy a MOL Magyar Kupa keretében a két legénység újból találkozhasson. Szóval az MK főtáblás első körében a kanizsaiak a Fejér megyei helyszínre voltak hivatalosak, s az esélyek nem csupán az erőviszonyok, de a statisztikák alapján is a dél-zalaiak mellett szóltak. Két bajnoki idényen keresztül a felek összesen négyszer találkoztak, s valamennyi alkalommal nagykanizsai siker (4-0, 5-1, 3-2, 3-0) született. A mostani kupameccsük alkalmával az FCN bekezdett és a 20. percben már 2-0-ra vezetett. Ez már jó alap volt a továbbiakra, s Török Milánék 3-0-s előnye után a hazaiak nem adták fel, de csak kétszer tudtak a vendégeknek beköszönni (szinte pontosan egy esztendeje ugyanilyen végeredmény alakult a bajnokságban, a hazaiaknak tehát nem szerencsés a Kanizsa augusztusban), összességében tehát az FC Nagykanizsa jutott a következő fordulóba.

P.L.

(Borítókép: facebook/Football Club Nagykanizsa)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.