Nem érdekelte őket a kánikula, hűtés nélkül szállítottak 600 kiló párizsit

facebook megosztás

Januárban találkoztak legutóbb a hűtés nélkül utaztatott párizsihoz hasonló esettel térségünkben a pénzügyőrök. Múlt héten egy Budapestről Nagykanizsa felé tartó kisteherautóval próbáltak több mint hatszáz kilogramm húskészítményt leszállítani. A jármű a harmadfokú hőségriasztás ellenére belső szigeteléssel sem rendelkezett.  

Az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán vizsgálták át a kisbuszt, amivel különféle gyümölcsöket is szállítottak a párizsin kívül. A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a szállítmányt kockázatosnak minősítették, ezért elrendelték a húskészítmények megsemmisítését – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ahogy azt Juhászné Prantner Etelkától megtudtuk, nem gyakoriak az ehhez hasonló esetek, az év elején halat szállítottak nem megfelelő módon, majd zöldségeket vittek szabálytalanul.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemzés alapján végzi az ellenőrzéseket, a pénzügyőrök napi szinten ellenőriznek többek között közúton, piacokon, autópályán, autópálya-pihenőkben az ország bármely pontján, ahol előfordulhat kockázatos áru. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem vezet külön statisztikát hűtés nélküli szállításokról, de általánosságban kijelenthető, hogy nem gyakoriak az ilyen esetek. Idén januárban számoltunk be hasonló esetekről, egyszer élő halat szállítottak nem megfelelő körülmények között, máskor pedig zöldségek vittek élelmiszerbiztonsági jelölés nélkül –mondta el telefonos interjúja során Juhászné Prantner Etelka, a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense.

M-B.GY.

(Borítókép: NAV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.