Budai vendégjáték Bajnai korábbi csapatánál

facebook megosztás

Sorsoltak a labdarúgó Mol Magyar Kupa küzdelmeiben, a főtábla második fordulójának párosításai váltak ismertté. Ezek alapján kiderült, hogy az NB III-as FC Nagykanizsa Budára utazhat, jelen állás szerint augusztus 27-én, hiszen Gombos Zsolt legénysége a BLSZ I. osztályában szereplő 43. számú Építők SK vendége lesz.

A főváros XI. kerülete nagyjából Miskolc léptékű lakosságszámmal bír, mintegy 150 ezren élnek a változatos városrészben, de mégsem írhatjuk, hogy a kanizsai labdarúgók ismerős helyre látogatnának – ha az elmúlt idényt vesszük alapul. Akkor a Kelen SC-hez ebbe a budai kerületbe látogattak – s fognak is még a jelenlegi bajnokság során Béli Milánék -, a 43. sz. Építők SK címénél ugyanis hiába szerepel a Fegyvernek utca (Albertfalva), mérkőzéseit Óbudán, vagyis a III. kerületben, annak is a TVE-pályáján vívják. (Itt viszont történetünk szála körbe is ér, lévén az FCN az utóbbi években játszott többször is az óbudaiak stadionjában bajnokit, s fognak is augusztus 21-én, vasárnap, a mostani pontvadászat alkalmával...)

Egyelőre maradjunk azonban annál, hogy a 43. sz. Építők Sportkörét 1949-ben alapították, színe kék-fehér, s jegyezzük meg, volt időszak, amikor a magyar labdarúgás hetedik vonalában szerepelt, rengeteg más fővárosi, egyben patinás egyesület társaságában, illetve azok közegében. Évtizedeket ugorva említsük meg érdekességként, hogy a 43-asok kapuját még a későbbi miniszterelnök, Bajnai Gordon is védte, 2014-ben pedig sikerült a csapatnak a BLSZ I. osztályába jutás, mely a klub eddigi egyik legnagyobb sikere, a másik pedig például biztosan az idén elhódított Budapest Kupa.

P.L.

(Borítókép: 43szepitoksk.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.