Különleges fotókiállítás nyílt a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

 Az intézményben szerda este megnyitott tárlat a színek, a fények, a természet és az alkotó harmóniájába enged bepillantást.

A pécsi származású faszobrász Balatonmagyaródra költözése után kezdte a Kis-Balaton élővilágát fotózni. Bár a Mecsek lábánál fotóklubot alapító édesapja már gyermekként megismertette Eiter Istvánnal a fényképezést, mégis csak az utóbbi időszakban vált számára ez kedvelt időtöltéssé.

– Most értem meg, hogy foglalkozzam vele. Tulajdonképpen végig volt kamerám, dokumentáltam eseményeket. Valahol kimondatlanul fontos volt mindig, hogy kattogjon a kamera, de most úgy tűnik tudatosan élek ezzel a lehetőséggel – mondta el stábunknak Eiter István, amatőr fotós.

Rejtőzködni, bujkálni, menni kell, hogy megkapjuk a fotókon látható élményeket - hangsúlyozta az amatőr fotós, aki leginkább a hajnali időszakban, az élet ébredéseinek pillanatait kapja lencsevégre. A tárlatot egy régi kollégája és barátja, Kende Kata ajánlotta a kanizsai közönség figyelmébe, aki végig nyomon követte az alkotó különböző művészeti ágakban végzett munkásságát.

– Csodáljuk az Eiternek ezt a képességét. Először a fafaragását ismertük meg ugye abból élt, az volt a testesebb, majd rájött arra a csodára, hogy ő csodálatos helyen lakik, és ezt kihasználja. Kereste a harmóniát, amit mondtam is a beszédbe, hogy ezt a természetes harmóniát, mert ez egy létforma is. Hiába dolgozik ő a fával, azért pihenni a Kis-Balatonhoz jár le, ott csodálja ennek a természeti életnek a valóságát, amit itt képekben vetít ki nekünk – emelte ki Kende Kata.

Eiter István első ízben mutatkozik be képeivel Nagykanizsán. A Nekem a Kis-Balaton című fotótárlat október 12-ig megtekinthető a Honvéd Kaszinó emeleti galériájában.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.