Tulajdonost vált egy népszerű kanizsai vendéglátóhely

facebook megosztás

Fájó szívvel, de búcsút intenek az elmúlt 2,5 – 3 év alatt kiépített vendégkörnek és a munkájuknak a Keleti Pecsenyéző tulajdonosai. Jelen gazdasági helyzetben a fiatal pár nem vállalja tovább a küzdelmet.

Nagyjából két és fél évvel ezelőtt nyitott meg a pecsenyéző a keleti városrészben, az eltelt időszak alatt a kis vendéglátó egység nem csupán vendégkört épített ki, számos jótékonysági akciót szerveztek az évek során.

– Két és fél év küzdelem után most megkaptuk ezt a gazdasági helyzetet, nem elég, hogy itt van még a koronavírus is a nyakunkon, még megkaptuk ezt is. Ez a gazdasági válság egy nagyon nagy plusz. Ez egy újabb harc, ebbe mi már elfáradtunk. Nincsen hozzá erőnk, hogy végig vigyük –  hangsúlyozta Damó Viktor, a Keleti Pecsenyéző tulajdonosa.

A vendéglátásban dolgozók körében terjedő információk alapján Damó Viktor azt mondta: az energiaválság miatti bezárási hullám véleménye szerint nem most rögtön fog bekövetkezni.

– Most a tulajdonosok nagyjából sejtik, hogy mi fog következni, de nem tudnak még vele számolni. Ez egy összetett probléma: van egy rezsi áremelkedésük és egy alapanyag áremelkedésük. Ezzel tudnak számolni. Azzal viszont nem, hogy az embereknek is van otthon egy rezsi áremelkedésük, alapanyag áremelkedésük. Ezt ki kell gazdálkodniuk, és nem tudnak majd extrákra költeni, mert ez most extra lesz – tette hozzá Damó Viktor.

A Keleti Pecsenyéző nem zár be, hanem tulajdonost vált. Egy agilis vállalkozás veszi át az üzemeltetést, melyet az első hetekben az eddigi tulajdonos segíteni fog az elindulásban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.