Az NTE 1866 vívói szép sikereket értek el a szenior bajnokságon

facebook megosztás

 

Sikeresen szerepeltek az NTE 1866 vívói a gödöllői szeniorversenyen. A kardozó Dani Diána második lett, míg Csalló Zoltán a dobogó harmadik fokára állhatott fel a negyven év felettiek számára rendezett viadalon.

Júniusban zárult a helyi vívók idénye, a szezon utolsó versenyei pedig számos szép eredményt hoztak a kanizsai egyesületnek. Kiss György, szakosztályvezető stábunknak elárulta, a szeniorok mellett a fiatalabb korosztályok azok, ahol felvehetik a versenyt a nagyobb klubokkal.

–A felnőtt korosztály kicsikét necces nálunk, most nem a szeniorról beszélek, hanem a felnőtt. A felnőtt korosztály a 20 éves kortól van évszám szerint, az az alattiak a juniorok és már náluk is kezdődik ez, mert elmennek Nagykanizsáról -tájékoztatta stábunkat Kiss György, az NTE 1866 szakosztályvezetője.

Csalló Zoltán – aki edzőként is dolgozik az NTE-nél – két fegyvernemben is bizonyított Gödöllőn, a kardban szerzett bronzérme mellett a tőrözőknél ötödik lett. A sportoló nemrég részt vett a franciaországi Thionville-ben rendezett veterán Európa-bajnokságon is, ahol huszonhatodik helyezést ért el.

–Ez a középmezőnynek az eleje. Nem ez volt a célkitűzés, legalábbis saját magam szempontjából. Én előrébb vártam magamat, de korábban nem indultam ilyen versenyeken, úgyhogy nekem teljesen új volt ez az egész környezet az egész lebonyolítás. Mondhatni, hogy egy kicsit be is ijedtem, de nem vagyok elégedetlen ezzel az eredménnyel –árulta el Csalló Zoltán, az NTE 1866 vívója.

Az egykori korosztályos válogatott Dani Diána életében ma is fontos szerepet játszik a vívás és a gödöllői második helyezését követően szeretne további versenyeken is bizonyítani.

–Pont most beszélgettük Zoltánnal, hogy szeptemberben is lesz egy ilyen veterán verseny, én is próbálok készülni rá, ahogy a gyerekek mellett is az időmből telik. Sajnos egy két alkalommal tudok bejönni a munka mellett, de nagy lelkesedéssel indulunk mind a ketten –mondta el Dani Diána, az NTE 1866 vívója.

A vívókra most egy többhetes pihenő vár, a következő idényüket augusztusban egy közös edzőtáborozással kezdik.

K.T.

(Borítókép- Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.