Strandkönyvtár debütált Nagykanizsán

facebook megosztás

Júliusban és augusztusban hetente kétszer várják strandkönyvtárral a kanizsai fürdőzőket a helyi bibliotéka munkatársai. A kihelyezett szolgáltatás augusztus végéig lesz elérhető az érdeklődők számára.   

 Több nagyvárosban is elterjedt a strandkönyvtár üzemeltetése, a helyi bibliotéka azonban most települt ki először a medencék partjára. Az első napok tapasztalata alapján számos strandlátogató érdeklődött az új szolgáltatásról. A kezdeményezés különlegessége, hogy az itt megtalálható szépirodalmi műveket és szakkönyveket el is vihetik az olvasók, akik jelképes összeggel támogathatják is a könyvtárat.  

– Jellemzően mindenféle műfajból igyekszünk válogatni, pontosan amiatt, hogy az összes korosztálynak és minden érdeklődőnek találjunk olyan könyvet, amit szívesen olvas. A forrásuk jellemzően az állományunkból törölt könyvek, illetve amit a város lakossága behoz hozzánk olyan könyveket, amikre már nincs szüksége. Ebből is szoktunk válogatni – árulta el W. Kovács Ágnes, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyvtár standjánál nemcsak olvasásra van lehetőség, hanem számos programmal – könyvszobrászattal, papírszínházzal és különböző játékokkal is várják az érdeklődőket. A szervezők gondoltak a strandoló gyerekekre is, akik egy speciális gólyalábat is kipróbálhatnak.  

– Mindenféle gyerekkönyv található itt. Vannak színesek, lehet rajzolni, mindenféle kreatív dolgot lehet készíteni. Természetesen nem maradhattak el a gólyalábak sem, amelyek erre a részre lettek készítve, direkt úgy, hogy mezítláb is lehessen őket használni – fogalmazott Gulyás Eliza,a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A strandkönyvtár szolgáltatás – jó idő esetén - augusztus 24-ig, minden szerdán és csütörtökön, 10 és 15 óra között üzemel a nagykanizsai strandon.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.