Újra kinyitott a HSMK

facebook megosztás

A Kanizsai Kulturális Központ székhelyintézménye július 17-e és 30-a között karbantartási munkák miatt kénytelen volt bezárni, de most már újra várja a kultúrára éhes látogatókat.

Olyan munkálatok folytak az intézmény falain belül és kívül, amelyeket nyitvatartási időben nem lehetett elvégezni – mondta el Kovácsné Mikola Mária a KKK igazgatója.  

– A két kisebb termünk parkettját csiszolták, kenték újra, a Zala Márk termünket és a Farkas Ferenc termünket. Ezen kívül a színpad oldalfalai is megújulnak. Új borítást kapnak, eléggé rég óta készültünk erre, és ebben az évben meg tudtuk oldani – mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

Mindeközben Nagykanizsa önkormányzatának energetikai projektjén belül napelemek is kerültek a HSMK tetőzetére, tehát komplex felújítási, karbantartási munkák zajlottak az elmúlt hetekben. Az intézmény munkatársai a szünet alatt is folyamatosan készültek a következő időszakra, hiszen a kultúra közvetítése a feladatuk – ahogy Kovácsné Mikola Mária is fogalmazott.

– Nem feledkezünk el a kedves közönségről sem, a hivatásunkról. Itt a HSMK-ban konkrétan augusztus 22-én kerül sor a Padlás című musical újbóli bemutatására, a Kanizsai Nyári Színház jegyében. Olyan nagy sikerrel mutatták be ezt a darabot, és olyan nagy volt rá az érdeklődés, hogy úgy döntöttünk, az egyik nyári színházunk ezt fogja leütni, ezt a magas labdát – tette hozzá Kovácsné Mikola Mária.

Számos más kulturális program várja még nyáron a kanizsaiakat, nem csupán a HSMK-ban, hanem a tagintézményekben is. A kínálatról érdeklődni lehet telefonon, az internetes felületeken, és az újságokban is.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.