Horvátország több magyart vonz az idén nyáron, mint tavaly

facebook megosztás

Horvátországban több magyar nyaral az idén, mint tavaly: 3 százalékkal nőtt a júliusi horvát nyaralások száma, és augusztusban is már 1 százalékkal az előző évi szint feletti - derült ki a Szallas.hu MTI-nek küldött legfrissebb adataiból.     

Az online szállásközvetítő várakozása szerint tovább nőhet a különbség az idei nyár javára. Négyből három horvátországi foglalás 4-7 éjszakára szól.    

A Szallas.hu oldalán az idén megtett, nyári, horvátországi foglalások 17 százaléka hotel kategóriába érkezett, ez 2022-ben 15 százalék volt. A foglalások 76 százaléka apartmanba szól, ezek aránya tavaly 78 százalék volt.    

A Szallas.hu adatai szerint egy fő részére egy éjszaka Horvátországban az idén nyáron átlagosan 13 620 forintba kerül, ami 18 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Hotelben átlagosan 28 570 forintba kerül egy éj egy főnek, ami 6 százalékos drágulást jelent 2022 nyarához viszonyítva. A nem hotel típusú szállások esetén átlagosan 10 960 forintot kell fizetni fejenként, éjszakánként, ez 19 százalékos árnövekedés.    

Az összesítése szerint július és augusztus a magyar vendégek kedvenc időszaka, a foglalások 40-40 százaléka szólt ezekre a hónapokra. Minden tizedik nyári foglalás júniusi volt, és a jelenleg bent lévő előfoglalások 8 százaléka szeptemberi. "A szezon nem ér véget augusztusban, még erősödik a szeptember, hiszen az időjárás és az alacsonyabb árak kedveznek a turizmusnak" - mondta Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért és Ausztriáért felelős menedzsere a közleményben.    

Továbbra is a Kvarner-öböl a magyarok kedvence, a Szallas.hu oldalán leadott horvátországi foglalások 35 százaléka ide érkezett. A térségben átlagosan 15 160 forintba került egy fő részére egy éjszaka. A második legkeresettebb turisztikai régió Zadar, Dalmácia, a foglalások 27 százaléka szól ide. Itt átlagosan 11 450 forint egy éjszaka egy főnek.     

A 2008-ban indult a Szallas.hu portál, ami a GKI Digital 2017-es felmérése szerint Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala, amelyen keresztül 2020-ban közel 500 ezer, 2019-ben ezt is meghaladó sikeres szállásfoglalás történt. A weboldalon évente 10 milliót meghaladó munkamenetet generálnak a felhasználók. Az oldalon több mint másfél millió vendégértékelés segíti a választást. A Szallas.hu-n a magyar vendégek 41,2 milliárd forint értékben foglaltak magyarországi szálláshelyekre 2022-ben.

MTI

(Borítókép: gettyimages.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.