Gulyás szakmai tanácsadó, új tréner a hölgyeknél

facebook megosztás

Sajtótájékoztató keretében ismertették a Tungsram SE Nagykanizsa kézilabda klubjánál a szakmai stáb bővülését, illetve az elkövetkezendő bajnoki idény előtti várakozásokat, változásokat.

Először is arról, hogy egy igazi sportágbeli nagyágyúval, Gulyás István korábbi férfi kézilabda szövetség kapitánnyal bővült a Tungi utánpótlásának szakmai köre, számolt be minderről Musits Róbert ügyvezető. A veszprémi férfi kézilabda egyik oszlopos személyisége a kanizsai utánpótlást támogatja elsősorban azzal, hogy a helyi szakember gárdát láthatja majd el új és sokrétű instrukciókkal.


Musits Róbert (jobbról a második) ügyvezető ismertette a Tungsram SE Nagykanizsa háza táján az utóbbi hetekben történt szakmai lépéseket

A szakmai stábnál maradva, az egyesület bemutatta a női NB II-es együttesük új edzőjét, Baranyai Zsoltot a kispadon Surman István váltja, aki a Szombathelyi KKA-tól érkezett. A cél a hölgyek esetében ezúttal is a bent maradás, igaz, úgy kalkulálva, hogy ez biztosan sikerül, nem pedig az átszervezések végett tehetik ezt meg. Nem titok, nem lesz mindez egyszerű feladat, ugyanakkor az új szakvezető bátran áll az előtte álló feladat elé.


Musits Róbert (balról), Tungsram SE-ügyvezető, Surman István edző, Gulyás István tanácsadó, valamint Farkas Tibor egyesületi elnök máris a kézilabdán belüli szakmai eszmecseréknek adták a főszerepet

Fotók: PL

A férfi NB II-es mezőnyben komoly átszervezések történtek, nyolc csoportok alakulhatott 8-8 csapattal, s ezek a szezon első felében alapszakaszt vívnak, majd az egyes nyolcas fogatok legjobbjai rájátszásba kerülnek, s ennek felsőházát megnyerve lehet felsőbb osztályba lépni – tehát osztályozókkal nem kell számolni. A kanizsaiak esetében ugyanúgy Csalló Ádámmal a kispadon, s miként tették azt az elmúlt négy pontvadászatban, ezúttal is meg akarják nyerni a bajnokságot. Ajkáról és Győrből igazoltak már kapusokat, Oláh Bertalant, valamint Kovács Andrást, mellettük még két posztra, irányítónak és jobbátlövőnek hoznának játékost, amúgy a keret gerince maradt. Felkészülésük a következő idényre már elkezdődött, előkészületi meccsekkel is számolhatnak, melyek közül az egyiket szombaton 15 órától a Tungsram-sportcsarnokban például Horvátországból az MRK Cakovec ellen vívhatják.

Az ősz nyitánya a Kanizsa Arénában pedig a kézilabda népszerűsítéséről is szól majd, hiszen szeptember 2-án egy nagyszabású gálával jelentkezik a Tungsram SE, gazdag programokkal segítve elő, hogy mind többen találkozhassanak a sportág neves helyi és országos képviselőivel.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.