Rajtra és győzelemre készek a kanizsai kézilabdások

facebook megosztás

Új néven és új csoportban kezdi a 2023/24-es NB II-es bajnokságot a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat.  Az előző szezonokban bajnoki címet nyerő gárda két új kapust igazolt a nyáron.  

Az új kiírásban már Nagykanizsa néven szerepel az egykori Tungsram SE. A mostani idényre átalakították az NB II rendszerét, így a csoportok is megváltoztak. A legutóbbi négy bajnokságban a tabella élén végző gárda hét ellenféllel mérkőzik az alapszakaszban, a Pécsi VSE, a PTE-PEAC, a Hőgyész és a NEKA U21-es gárdája ellen is rangadóra készülhetnek a dél-zalaiak.

– Nagyjából ugyanazok az ellenfeleink vannak, akik eddig is, viszont alacsonyabb a csapatlétszám, mint korábban. Ha minden jól megy, akkor bízunk benne, hogy a felsőházi rájátszásban tudjuk majd folytatni a mérkőzéseinket – nyilatkozta Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője.

A felkészülés során a kanizsaiak hazai pályán legyőzték a Nagyatádot, valamint edzőmérkőzéseket vívtak a horvát másodosztályban szereplő csáktornyaiakkal is. A többszörös bajnok keret magja együtt maradt, az egyetlen jelentős változás, hogy Szabó Martin eligazolt. A korábbi első számú kapus helyére két hálóőrt is igazolt a szakvezetés. A nagyváradi születésű Oláh Bertalan az előző idényben Ajkán védett, így NB I/B-s rutinnal érkezett városunkba.  

– Teljesen ismeretlen volt számomra az itteni keret, de különösebb meggyőzés nem is kellett. Az első héten az első edzések után már tudtam, hogy nekem itt jó helyem lesz – árulta el Oláh bertalan, a Nagykanizsa kézilabdázója.

A csapat másik kapusa Kovács András korábban játszott a Győr és a NEKA korosztályos csapatában. A fiatal kézilabdázó csapattársához hasonlóan fontosnak tartja, hogy a két hálóőr segítse egymás munkáját és jól dolgozzon együtt a közös sikerért. 

– Sosem voltam az a játékos, akiben az volt, hogy mi lesz, hogyha most nem én kezdek. Igazából én úgy érzem, hogy a másik kapustársammal kiegészítjük egymást, szóval én ezt nem érzem annyira versenyhelyzetnek – fogalmazott Kovács András, a Nagykanizsa kézilabdázója.

A Nagykanizsa szombaton este a Nagyatád ellen kezdi meg bajnoki szereplését idegenben, majd egy héttel később a NEKA U21-es csapatát fogadja. Utóbbi mérkőzést – hasonlóan a szezon többi hazai találkozójához – élőben közvetítjük a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.