Nyílt nap a lőtéren

facebook megosztás

A nyílt napot, a sportlövészet népszerűsítését már hetekkel ezelőtt meghirdette a kanizsai szervezet, és mint azt a Híradónak az egylet elnöke, Borsos Fanni elmondta: pozitívan értékelik a kezdeményezés fogadtatását. Vegyes volt az érdeklődők köre, hölgyek és urak, fiúk és lányok is ismerkedtek a hétvégén a sportággal. 

-    Nem titkolt célunk, a nyílt napnak egyik lényegi eleme, hogy bevonzzuk azokat, akik sportként szeretnék űzni a sportlövészetet. És ezért itt tagfelvételt is hirdettünk, várunk minden kedves érdeklődőt az edzéseinkre, amelyek hétköznap délutánonként vannak – mondta Borsos Fanni, a Polgári Sportlövész Egylet, Nagykanizsa elnöke.

A kezdeményezés célba talált a látogatottság alapján és a látogatók szerint is. 

-    Nekem igazából ez a sportág nagyon régóta tetszik, és nagyon régóta foglalkoztat, hogy ki kéne próbálni. Ez egy tök jó lehetőség volt, és nagyon örültem neki, hogy van. Én már egy héttel ezelőtt láttam, és írtam, ugye az interneten. Úgy döntöttünk, hogy jövünk és nagy izgalommal vártam, nagyon örülök, hogy itt lehetek, és ez tök jó – hangsúlyozta Ignácz-Weiner Andrea.

A lövészet iránti érdeklődés már a fiatalabb korosztályra is jellemző, erősítette meg a szervezet elnökének testvére, Borsos Eszter. Eszti még aktívan versenyez, mint mondta, leginkább a 12-13 éves korosztálytól ajánlaná a sportágat. 

-    Én a volt iskolámat is megkerestem, mivel májusban végeztem, és most már egyetemre járok. Mondtam nekik, szólhatnak fiatalabbaknak, alsó tagozatosoknak is, miveml ők is meg tudnak ismerkedni a lövészettel. Viszont nem tudják még úgy elbírni a puskát, ezért az idősebb korosztálynak ajánljuk. De számunkra is meglepő, hogy inkább a kisebb korosztály érdeklődik – mondta Borsos Eszter egyesületi tag.

A nyílt napon valóban sok fiatal ismerkedett a lövészettel. A 9 esztendős Varga Balázst is elvarázsolta a környezet.

-    Lőttem egy csomót, megnézhettem, megfoghattam… - Megtetszett? szeretnél is továbbra ezzel foglalkozni? – Igen, szeretnék – mesélte Varga Balázs.

A nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet elérhetőségeit megtalálják az érdeklődők a szervezet internetes felületein. A hétvégi programot a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány támogatta. 
 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.