Kisebb esküvőkkel spórolnak a párok

facebook megosztás

Spórolnak az esküvői költségeken a házasulandó párok. A megkérdezett esküvőszervező elmondta, ugyan vannak megrendeléseik, de gyakori kérés, hogy a lehető legolcsóbb megoldásokra törekedjenek. A szektor helyzetét tovább nehezíti a házasságkötések csökkenő száma.

esküvő

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

Az áremelkedések az esküvői területet is érintik. A 2019-es évhez képest egy átlagos lagzi költsége a háromszorosára nőtt, ami miatt az esküvőszervezők is nehezebb helyzetbe kerültek. Molnár Zsófi elmondta, amellett, hogy kevesebb megbízást kapnak, a párok által erre szánt összeg is lényegesen kisebb.

– Nemcsak a virágárak nőttek meg, hanem gyakorlatilag minden kellék, minden szolgáltatás, és éppen ezért a végösszeg is megemelkedett az elmúlt évek alatt, úgyhogy a párok próbálnak ott spórolni, ahol tudnak. A dekoráció kapcsán megpróbálnak minél többet saját kezűleg elkészíteni, például asztaldíszeket. Gyakran találkozunk olyan esettel, amikor nem fogadják el a mi árajánlatunkat, és saját maguk családon belül elkészítik a dekorációt, és így próbálnak spórolni – fogalmazott Molnár Zsófi, a Örömvirág Esküvő vezetője. 

Nagyobb lakodalmat egyre kevesebben tartanak, így a vendégek számának csökkentésével is pénzt takarítanak meg a párok. Megyeri-Tóth Szabina az esküvők számát tekintve hullámzónak tartja az elmúlt éveket. Mint mondta, a Covid-járvány időszakának hatása még most is érezhető.

– Kezd normalizálódni a helyzet. Valóban kevesebb a pár, de még mindig vannak házasulandó párok, tehát akik szeretnének házasodni és szeretnének szép ruhát vásárolni, nagy esküvőt tartani, bár az esküvők létszáma valóban jóval kisebb, mint a 2019-20-ban. Korábban tartottak egy 120-130 fős lagzit, most inkább a 60-70 fős lagzik a gyakoribbak – mondta Megyeri-Tóth Szabina, a Valami Új esküvői szalon tulajdonosa.

Megyeri-Tóth Szabina hozzátette, a párok az esküvői ruhára is kisebb összeget szánnak, azonban úgy látja, ez a tendencia idén némileg javult.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.