Kanizsai tehetség a legjobbak között

facebook megosztás

Az ország legjobbjai közé került a Tungsram SE U13-as csapatának játékosa, Antal Viktória. A sportági szövetség ügyességi versenyén, a Cséfay Sándor-kupán 543-an vettek részt, közülük került be a legjobb három lány közé a dél-zalai talentum.

kézi

A Kanizsa Tv tudósítása a képre kattintva érhető el.

Két éve kézilabdázik az U13-asok között Antal Viktória, aki a most futó szezontól kezdve már az U14-es gárdában is pályára lép. A kanizsai játékos irányítóként szerepel csapataiban, edzői szerint gyorsaságban és a játékszituációk felismerésében is kiemelkedőnek számít. A fiatalabb együttest irányító Mátyás Auguszta úgy fogalmazott, egy olyan tehetségről van szó, aki előtt egy fényes karrier lehetősége állhat. 

- Úgy látom, hogy ő már azért kiemelkedik a többiek közül. Nemcsak itt a csapaton belül, hanem ugye járunk bajnoki fordulókra is és ott is benne van a tehetségesek között. Egy nagyon szorgalmas és nagyon tehetséges játékos, aki nagyon jól látja a dolgokat. Ő az a játékos, akinek elmondom, hogy mit csináljon és meg tudja csinálni - fogalmazott Mátyás Auguszta, a Tungsram SE Nagykanizsa U13 vezetőedzője. 

A magyar kézilabda alapítójáról elnevezett kupán a 2011-es születésű reménységek versengtek. A teljesítményfelmérés mellett az atletikus képességek és a labdaügyesség számított a zsűri szemében. Az ifjú játékosoknak első körben öt eltérő versenyszámban kellett bizonyítaniuk.

- A számok azok 2000 méter futás, 300 méter futás, 20 méter futás, fekvőtámasz és helyből távolugrás. Itt Zalaegerszegen voltam én, de több helyen volt ez felmérve és Zalaegerszegen számítva én voltam a legjobb - mondta Antal Viktória, a Tungsram SE Nagykanizsa U13 kézilabdázója. 

A Cséfay Sándor-kupára az edzők jelölték ki a játékosokat, Viktória mellett Várhidi Sára és Kovács Panna képviselte a kanizsai színeket. A díjazottak a Magyarország-Lengyelország válogatott mérkőzés szünetében vehették át az elismeréseket.

Várhidi Sára kapcsán érdemes megjegyezni: a fiatal tehetség bejutott az MKSZ Komplex Tehetség Programjába, ahova a korosztály legjobbjait gyűjti össze a szövetség. Ahogy az a Tungsram SE Nagykanizsa honlapján is olvasható, a bekerült 6. osztályos gyerekeket három éven át folyamatosan fejlesztik, egészen a középiskolai tanulmányaik megkezdéséig.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.