Szoros eredménnyel, de győzött a férfi kézilabdacsapat

facebook megosztás

Megszorította a férfi kézilabdacsapatot a sereghajtó Siklós, végül azonban Csalló Ádám legénysége itthon tartotta a két pontot. Mindössze 9 játékossal érkeztek a vendégek a szombati bajnokira, ennek ellenére a szünetben csak egy góllal vezetett a kanizsai csapat. A párharc hajrájára azonban kijött a két együttes közötti különbség, és 32-28-ra nyert a Nagykanizsa.

A betegség és sérülések miatt megtizedelt Siklós végül úgy tudott elutazni Kanizsára, hogy két ifistájuk aznap játszott az utánpótlásban, majd jött a felnőttekkel a Tungsram-csarnokba. Ennek ellenére az első 10 percben tartották a döntetlen közeli eredményt. A kanizsaiak annak a tudatában léptek parkettre, ha 9 góllal vagy többel nyernek, átveszik a listavezetői pozíciót a NEKA-tól. A játékrész közepén ellépett hárommal a Kanizsa, de nem rogyott meg a Siklós, így a szünetben 14-13-at mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben ugyan állandósult a 2-3 gólos hazai vezetés, de ennél jobban nem tudott vezetni a házigazda. A találkozóról sokat elárul, hogy a legeredményesebb játékos a siklósi Temesvári Zalán lett 11 góllal. Az utolsó percek végül jól sültek el, előbb Csordás lőtt gólt kínaiból, majd Balogh jó labdaszerzésének köszönhetően 5 góllal tudott nyerni a Kanizsa. Csalló Ádám szerint nem sikerült javítani a formán, a mostani teljesítménynél mindenképpen többet vár a kanizsai tréner.

– Nem lehetünk elégedettek, hiszen az volt a célunk, hogy egy fokozatosan javuló formát mutassunk. Most az egészet keresztbe húztuk és tanácstalan vagyok, hogy ez mi miatt lehet. De igyekszünk a legjobbat kihozni a következő mérkőzéseken – fogalmazott Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

kézi

A vendégek részéről Borbándi István az önbecsülésükért való küzdést jelölte meg célként, ezt teljesítették is a játékosai. Ugyanakkor a szakvezető úgy látja, a folytatás sem ígérkezik könnyűnek.

– Ez az NB II. már nem a tavalyi vagy a tavaly előtti, ahol végig lehetett lébecolni az egészet, s még úgy is hetedikek voltunk. Itt kőkemény csapatok vannak, s a sérülések ebből adódnak. Nem fogunk tudni igazolni, az biztos, abban reménykedünk, hogy a sérültjeink arra a két meccsre, ami még vissza van, visszajönnek, hiszen két meccsre fókuszálunk, a Nagyatádra és a PVSE-re, róluk én azt gondolom, hogy mind a kettő alsóházi lesz – mondta Borbándi István, a Siklós KC vezetőedzője. 

A Kanizsára szombaton újabb hazai meccs vár, akkor Csalló Ádám csapata a Nagyatádot fogadja az Arénában.

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.