Pályaorientációs nap a BLG-ben

facebook megosztás

Tizenkét felsőoktatási intézmény részvételével tartottak pályaorientációs napot szerdán délelőtt a Batthyány Lajos Gimnáziumban. Az eseményen a gimnazisták a felvételi követelményekről, valamint az egyetemi életről is tájékoztatást kaptak a jelenlegi hallgatóktól.

A BLG diákjainak átlagban a 93 százaléka továbbtanul, ezért a szervezők fontos rendezvényként tekintenek erre a napra. A diákok reggel osztályfőnöki órákon tájékozódhattak, majd bemutatkoztak az egyetemek. Az idei pályaorientációs napon olyan kiemelkedőnek számító felsőoktatási intézmények vettek részt, mint az ELTE, a Corvinus és a Pécsi Tudományegyetem.  A nap célja, hogy segítse a tanulókat a megfelelő egyetem vagy főiskola kiválasztásában.

- Biztosan vannak még, akik nem tudják, hogy hova fognak menni továbbtanulni vagy mik szeretnének lenni. De azért szerintem ezt a többség már eldöntötte, hiszen a fakultációkra majdnem két évvel ezelőtt azért jelentkeztek, hogy abba az irányba menjenek tovább. De azt hiszem, hogy van itt lehetőség arra, hogy váltson még valaki. Egy jobb irányba menjen vagy olyanra, ami neki jobban megfelel - fogalmazott Györek László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója. 

blg

A felvételi rendszer változása miatt a jelenlegi tanévtől az egyetemek szablyák meg a továbbtanulási kritériumokat, amelyekről szintén tájékoztatót kaphattak a diákok. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói a felvételi időszakban mintegy 50 gimnáziumot látogatnak meg, céljuk, hogy a közösségi élet bemutatásával is közelebb kerüljenek a leendő egyetemistákhoz. A PTE népszerűnek számít a felvételizők körében, a tájékoztatóra megtelt a BLG kémiai előadója.

- Első kézből a jogi karról tudom elmondani, hogy a korábbi években 80 hallgató jelentkezett és került felvételre, még most ez a 300-as létszámot közelíti meg egy adott szakon. Szerintem a marketing az kinőtte magát és tényleg egyre jobb. Tényleg arra törekszünk, hogy minél több helyre eljussunk és tudomást szerezzünk a PTE-ről - mondta Ghilan Sziba, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója. 

Első körben a szeptemberi képzésekre 2024. február 15-ig van lehetősége jelentkezni a végzős középiskolásoknak.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.