Az öröm gyertyája is fellángolt

facebook megosztás

Felgyúlt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján. Az örömöt jelképező szimbólumot Hella Ferenc református esperes és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere gyújtotta meg a város főterén.

Az előző hetekhez hasonlóan ismét több százan gyűltek össze az Erzsébet téren a közös ünneplés alkalmából. A műsort a Nagykanizsai Református Gyülekezet Csillagfény Kórusa nyitotta. Az ökumenikus köszöntés során ezúttal Hella Ferenc tolmácsolta gondolatait a résztvevőknek.  A református esperes több személyes történetén keresztül mutatta be az ünnep lényegét.

- Abban az időben karácsonykor is lekapcsolták a villanyt, mert spóroltak. És egyszerűen úgy mentünk haza az utcán – igazából alig láttunk – a hó világított és úgy mentünk haza. Odahaza pedig várt az a szerény csomag, azok a hasznos dolgok, mint a zokni, az alsónemű, a trikó vagy éppen egy meleg pulóver – fogalmazott Hella Ferenc református esperes. 

öröm

A lelkész hozzátette, a szeretet nemcsak ilyenkor van jelen az emberek életében, hanem sokaknál már a mindennapjaik természetes része gyermekkoruktól fogva, az ünnep alatt azonban kiemelt szerepet kap.

- Akkor amikor felnőnek, amikor nagyok lesznek azt a szeretetet meg tudják élni. Tudják szeretni, tudják tisztelni a másik embert, hogy akkor, amikor megöregszenek, akkor oda tudjanak menni és tudjanak segíteni az idős emberen. Ez nagyon fontos, mert ezt kell tennünk. Példát kell mutatnunk a gyermekeinknek szeretetből. Azt, amit mi teszünk, gyermekeink azt fogják másolni - tette hozzá Hella Ferenc református esperes. 

Advent harmadik vasárnapján a programot Fekete Melinda Zsófia és Simó Márta karácsonyváró műsora zárta. A negyedik ünnepi gyertyát december 24-én, 15 óra 30 perctől gyújtják meg az Erzsébet téren.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.