A változásokat bemutató előadással segítette a NAKIK a vállalkozókat

facebook megosztás

Adóváltozások 2024 címmel tartott előadást ma délelőtt a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A programon Lázár József, a NAV osztályvezetője ismertette a legfontosabb újításokat a résztvevőkkel. A Pannon Egyetem előadóterme megtelt érdeklődőkkel.

Szokásosan az év első hónapjában várja az érdeklődőket és leginkább a számvitelben dolgozó szakembereket a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara erre a rendezvényre. Mint azt Kereskai Péter, a NAKIK titkára elárulta, számos egyéni vállalkozó is részt vett a tájékoztatón, amelynek évtizedes népszerűsége az előadó profizmusában rejlik. 

- Hosszú évek óta tartjuk és minden évben ugyanazzal az előadóval, tehát Dr. Lázár József, a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei igazgatóságától jön, szerintem lassan 10 éve. Mivel ő egy nagyon jó előadó és nagyon érthetően magyarázza el az adóváltozásokat, ezért ezt minden évben megtartjuk, illetve akkor is, amikor esetleg év közben valami olyan különleges változás jön, ami érinti a vállalkozásokat - mondta el Kereskai Péter.

adó

A titkár hozzátette, nem csak a pénzügyi területen dolgozóknak lehet hasznos az előadás, hiszen minden magánembernek érdeke, hogy tisztában legyen a rá vonatkozó szabályokkal és a lehetőségeivel. Az idei változásokra több mint 60-an voltak kíváncsiak.

- Adónemenként szokta Lázár Úr ezeket elmondani, az ÁFA-ban szoktak ugye jelentős változások lenni, nyilván a személyi jövedelemadóban, illetve a járulékok, meg a vállalkozói adózásban is vannak évről évre változások, és ezeket gyűjti csokorba, a végén pedig kérdéseket is fel lehet tenni, tehát hogyha valakinek nem világos valami, akkor meg tudja ezeket kérdezni az előadótól - fogalmazott Kereskai Péter a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara titkára. 

A kamara egész évben szem előtt tartja a vállalkozók érdekeit, így szükség, illetve változások esetén év közben is szervez hasonló fórumot.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.