A legkisebb négylábúaknak szervezett tanfolyamot a kanizsai egyesület

facebook megosztás

Idén is megrendezi kölyöktanfolyam sorozatát a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület. A foglalkozásokon 4 hónapnál idősebb ebek és gazdáik vehetnek részt.

A pandémiát megelőző időszakban kezdték el a legkisebbek oktatását a kanizsai egyesületnél. Varga Brigitta kiképzésvezető hangsúlyozta, a legfontosabb ilyenkor a kutyák szocializációs képességeinek mihamarabbi fejlesztése, de a gazdával való közös akadályok leküzdése, a tulajdonosoknál a pórázkezelés, valamint a négylábúak részéről az engedelmesség is kiemelten fontos. A mostani tanfolyamból eddig hat alkalom telt el és számos négylábúnál komoly előrelépést tapasztaltak.

- Hét közben gyakorolnak a gazdik. Például van egy nagyon félős kiskutyánk Lottika, ő elmenekült a sarokba és elő se jött, úgy kezdte. Ő például most már a mai foglalkozáson, a szocializációs szakaszban nem menekült, elfogadta mindenkitől az ételt, közel lehetett hozzá hajolni. Én ezt egy hatalmas fejlődésnek tartom – fogalmazott Varga Brigitta, a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője.

kutya

A kutyáknál különböző gyakorlatokkal próbálnak meg fejlődést elérni, ilyen például, hogy egy kerekekből álló alagúton kell átmenniük, amelynek hosszát folyamatosan növelik. A résztvevő gazdák számára is fontos, hogy házi kedvencük minél képzettebb legyen. Amfer Andrea számára sem volt kérdés, hogy a 18 hetes Theót elhozza a foglalkozásokra.

- Fel lett újítva a lakásom, hogy lerombolja az egészet, mert már megkezdte. A buldog híres arról, hogy rombol és szeretném megtanítani arra, hogy ne romboljon, és hogyha már van egy kutyám, akkor már legyen is okos. Ez a legfontosabb - mondta el Amfer Andrea.

A gazdák és kutyáik összesen 10 alkalommal, minden szombaton és vasárnap vesznek részt az egyesületi foglalkozásokon.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.