A végzet asszonyai – Lezárult a Művészetről mindenkinek előadás-sorozat a Móricz Művházban

facebook megosztás

Híres és hírhedt női alakok kerültek fókuszba a Művészetről mindenkinek sorozat A végzet asszonyai című záróelőadásán a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A csütörtöki programon Szűcs Bernadett vallástörténész bibliai témákat megörökítő alkotásokat mutatott be az érdeklődőknek.

Több mint két hónapja kezdődött el a Művészetről mindenkinek előadás-sorozat Kiskanizsán. Azóta számos magyar és nemzetközi témával ismerkedhettek meg a művészetek kedvelői. A csütörtöki programon Kovácsné Mikola Mária köszönte meg a közönség érdeklődését. Elmondta, reméli, hogy hamarosan egy közös kirándulásra is elmehetnek a Magyar Nemzeti Galériába és a Szépművészeti Múzeumba. Az utolsó előadáson Szűcs Bernadett bibliai témákba vezette be a résztvevőket.

kép

– Olyan nőalakokat ábrázolnak ezeken a képeken, akik valamilyen szempontból jelentős bibliai alakokat testesítenek meg. Az Ószövetség történeteit örökítik meg elsősorban ezek a képek, ott találhatunk főleg olyan nőalakokat, akik védelmezték vagy megmentették például a zsidó népet – fogalmazott Szűcs Bernadett, a Szépművészeti Múzeum vallástörténésze. 

Ahogy a korábbi alkalmakon, most igyekeztek úgy összeállítani az előadást, hogy az érdekes és a laikusok számára is könnyen befogadható legyen.

– Igyekszünk úgy fogalmazni, olyan terminusokat használni, amik azért a laikusok számára is érthetőek. Ha pedig használunk olyan terminusokat, amik a művészettörténet vagy a vallástudomány tárgykörébe tartoznak, azokat mindig megmagyarázzuk, úgyhogy az ismeretterjesztés a fő profilja ezeknek az előadásoknak – tudtuk meg a vallástörténésztől. 

Szűcs Bernadett hozzátette, reméli, hogy a későbbiekben többen is úgy döntenek, hogy személyesen tekintik meg az előadások során bemutatott alkotásokat.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.