Ünnepi díszbe öltöztették a kistolmácsi-tó környékét

facebook megosztás

Húsvéti díszbe öltöztették a kistolmácsi-tó környékét. A szombat délutáni programból nem csak a helyiek vették ki a részüket, az ország különböző pontjairól is érkeztek érdeklődők.

Az esemény a helyi önkormányzat és a Kistolmács Jövőjéért Egyesület együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg. Birkás Zoltán polgármester elmondta, fontosnak tartják, hogy az egyes ünnepekhez kapcsolódóan valamiféle közösségteremtő programmal készüljenek a lakosoknak. Így a településen nem csak a tojásfa, de a tojáskapu-díszítés is már hagyománynak számít, idén azonban egy kisebb változást is eszközölniük kellett.

- Először ezt a fát díszítettük, de mivel olyan magasra nőtt, ezt már nem tudjuk feldíszíteni, ezért most hoztunk egy kisebb fát, amit leástunk, a tervek szerint ezután minden évben hasonlóan teszünk majd. Nagyon sok gyerek van és a gyerekek kedvéért mindent megteszünk – mondta el Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere. 

húsvét

A falubeliek mellett több kiránduló, túrázó is bekapcsolódott a programba. Voltak akik a szomszédos megyékből érkeztek.

- Vas megyéből jöttünk, várjuk a nyuszit, és mi is részt vettünk a tojásfadíszítésben –tudtuk meg Szijártó Vivientől és Fehér Emesétől. 

A polgármester hozzátette, az egyesület közreműködésével a közeljövőben számos programmal várják a látogatókat, augusztusban például családi nappal készülnek az érdeklődőknek.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.