Elismerték a PEN munkatársait

facebook megosztás

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ két munkatársa is állami kitüntetést kapott. Gerencsérné Berta Renáta és Galambos Ildikó a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át a nemzeti ünnepen.

2015 óta dolgozik a Pannon Egyetemen Galambos Ildikó, aki az Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ megalapításában, valamint a kampuszon elindított, vízkezeléshez kapcsolódó képzésekben is fontos szerepet játszott. Szakmai pályafutása során eddig csaknem 150 publikáció fűződik a nevéhez. A kitüntetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, az elmúlt évtized megkoronázásának érzi az elismerést. A kutatóközpontban jelenleg számos nemzetközi projekten dolgozik.

- Körülbelül 10 projektet viszünk jelen pillanatban, sokféle témakörben. Ebben benne van az ipari vízkezelés, víz visszaforgatás, ez egy nagyon nagy terület. Emellett biotechnika, biokémia kutatásunk megtalálható és minden, ami az ipar számára fontos – mondta el Galambos Ildikó a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ igazgatója. 

pen

Gerencsérné Berta Renáta szintén úgy érzi, hogy a PEN és a kutatóközpont munkáját is elismerték az ő kitüntetésükkel. A kanizsai kampusz új, megbízott fő igazgatója kiemelten fontosnak érzi, hogy a tehetséggondozás a természettudományos területen is megvalósuljon. Ennek érdekében különböző rendezvényeken, táborokban is igyekezett megismertetni a gyerekekkel a kémia alapjait.

- Egy-két napon belül teljesen betelik a kéthetes táborunk. Ez is önmagát bizonyítja és mutatja mindazt a folyamatot, amit már itt 10 éve viszünk gyakorlatilag a Soós Kutatóközpontban. Ezzel talán a gyereknek nemcsak az érdeklődését próbáljuk meg fenntartani, hanem még inkább motiválttá tenni őket. Az, hogy gyakorlati feladatokat tudnak ők maguk megoldani, ők kísérletezhetnek, ez mindig egy olyan motiváló erő számukra, ami után az elméletet lassan, de biztosan megtanulják - fogalmazott Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója. 

A két díjazottot Kaszás Nikoletta, a PEN korábbi, jelenleg szülési szabadságát töltő főigazgatója terjesztette fel az elismerésre, amelyet a fővárosban vehettek át március 15-én. 

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.