Kanizsai hírek

Fesztivál a templomban

Fesztivál a templomban

Első alkalommal rendezte meg karácsonyváró ifjúsági fesztiválját a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A kulturális programon számon számos iskolai csoport részt vett.

Ajándék-gyűjtőpontok a kanizsai árva állatoknak

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dél-zalai térség állatbarátai idén is megrendelhetik, vagy akár le is adhatják a nagykanizsai állatotthon gazdára váró lakóinak szánt karácsonyi ajándékaikat a kanizsai hipermarketben található állateledel-szaküzletben, sőt, idén már a hölgyek által közkedvelt, Munkás utcai „Szandra's Nails Art Studio” is ilyen „gyűjtőpontként” működik az adventi időszakban.

A remény gyertyája

Felragyogott a második gyertya fénye is a város adventi koszorúján.

Gyermekek karácsonya

Több mint 100 iskolást ajándékozott meg ma délután a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ.

Elkezdődött az adventi véradó hét

Péntekig várja a Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete a Sugár úti véradó állomásán azokat, akik véradásukkal hozzájárulnának három élet megmentéséhez. A program kiemelt jelentőséggel bír, hisz december 11-15-e között egész Zala megye vérellátását a nagykanizsai és környékbeli véradók biztosítják.

A táncparkett királyai

A táncparkett királyai

2017. dec. 11. 12:40

Látványos koreográfiák, lendületes táncmozdulatok, szebbnél szebb kosztümök – a idén is nagy siker övezte a Kanizsa Kupa Meghívásos Nemzetközi Tíztáncversenyt.

Egy doboznyi szeretet

Egy doboznyi szeretet

2017. dec. 11. 12:26

A Fidelitas Nagykanizsai Csoportjának közleménye.

Decemberi fogadónapok és fogadóórák

Decemberi fogadónapok és fogadóórák

2017. dec. 11. 07:38

Karádi Ferenc 2017. december hónapban alpolgármesteri fogadónapját és a 8. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjeként fogadóóráját 2017. december 13-án (szerda) 8,30-12,00 óráig tartja a Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyalójában (Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.).

Egyházzenei elismerések

Egyházzenei elismerések

2017. dec. 10. 17:01

Három kanizsai egyházzenész, kórusvezető több évtizedes munkásságát ismerték el a közelmúltban.

A gyermekotthon lakóiért futottak

A gyermekotthon lakóiért futottak

2017. dec. 10. 14:53

Jótékonysági akciót hirdetett ma délelőttre a Kanizsai Futóklub. A közösség emellett Csodapontként is működik, így sokan szeretetdobozokkal érkeztek a Csónakázó-tó mellett megtartott programra.

Lucázással, kézműveskedéssel hangolódtak

Lucázással, kézműveskedéssel hangolódtak

2017. dec. 10. 14:26

Családi hétvégét tartottak a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Szombat délután a kiskanizsai ovisok mutattak be műsort, majd adventi díszeket, dekorációkat készíthettek a gyerekek és szüleik.

Advent a múzeumban

Advent a múzeumban

2017. dec. 10. 14:23

Kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket a múzeum családi napján. Az ebből az alkalomból bemutatott, régi karácsonyi szokásokat szemléltető asztalkát egész adventben meg lehet nézni.

Adventi véradó hét Kanizsán

Adventi véradó hét Kanizsán

2017. dec. 10. 06:51

Nagykanizsán 2017. december 11-e és 15-e között kerül  megrendezésre a hagyományosnak mondható adventi véradó hét. A vöröskereszt munkatársai várják a jó szándékú segíteni akaró embereket.

Kitüntették a nagykanizsai földmérőt, Kéri Gyulát

Kitüntették a nagykanizsai földmérőt, Kéri Gyulát

2017. dec. 9. 17:38

Kéri Gyulának ítélte a Zala Megyei Mérnöki Kamara az év Aranygyűrűs Mérnöke díjat kiemelkedő szakmai munkásságáért és kamarai tevékenységéért.

Az AIDS-világnapja alkalmából versengtek a diákok

Az AIDS-világnapja alkalmából versengtek a diákok

2017. dec. 9. 17:20

Ismét vetélkedőt hirdetett iskolásoknak az AIDS-világnapja alkalmából az Egészségügyi Alapellátási Intézmény és a Vöröskereszt területi szervezete.