Kanizsai hírek

Horvát nemzetiségi jubileum

Horvát nemzetiségi jubileum

Megalakulásának negyedévszázados jubileumát ünnepelte a hétvégén a Nagykanizsai Horvát Nemzetiség Önkormányzat. Mint azt a köszöntőkben ki is emelték, tartalmas volt az elmúlt 25 év és az identitás, valamint a hagyományok őrzésében, továbbvitelében az ifjúságra is lehet számítani.

Kampány a magyar munkaerő érdekében

Migránsmunkások betelepítése helyett, normális béreket a magyar embereknek – ez volt a tételmondata annak az aláírásgyűjtésnek, amit a Jobbik-Konzervatívok képviselői tartottak vasárnap reggel a Vásárcsarnok mögött. Ander Balázs országgyűlési képviselő elmondta, Zala vármegyében is egyre nagyobb problémának számít, hogy a vendégmunkások behozatala bérzuhanást és népességcserét okoz.

Elismerés a fiatal bajnokoknak

Az országos diákolimpián szereplő sportolókat díjazták pénteken délután a Medgyaszay Házban. A jeles eseményben összesen 11 sportág versenyzőit ismerték el.

Családi napot tartott a DK

Családi napra invitálta az érdeklődőket szombaton a Demokratikus Koalíció. A szervezet pártállástól függetlenül várta az érdeklődőket egy olyan kanizsai eseményre, ami a kikapcsolódásról és a beszélgetésről szólt.

Neumann-hét a Batthyányban

Tematikus héttel ünneplik Neumann János születésének 120. évfordulóját a Batthyány Lajos Gimnáziumban. A programsorozat egy, a legendás matematikus életét bemutató tablókiállítás megnyitójával indult ma délelőtt.

Véradás

Véradás

2023. okt. 2. 13:00

A héten a következő helyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

A felkelő Hold látványa a Csónakázó-tónál

A felkelő Hold látványa a Csónakázó-tónál

2023. okt. 2. 05:00

Varga György fotói.

Október havi gyógyszertári ügyelet

Október havi gyógyszertári ügyelet

2023. okt. 1. 00:01

Az október havi gyógyszertári ügyeletről itt tájékozódhat.

Súlyos szóváltások jellemezték a közgyűlést

Súlyos szóváltások jellemezték a közgyűlést

2023. szep. 29. 19:26

Az a sok rágalom, amit a Fidesz a cégvezetőkre zúdít, az már elviselhetetlen – fogalmazott Fodor Csaba a csütörtöki közgyűlés kapcsán. Az ÉVE-frakcióvezetője szerint a kormányoldal elindította a kampányt, ennek volt köszönhető, hogy a polgármester Czirákiné és Fodor Csaba spanyolországi útját negatív színben tüntette fel a tanácskozáson.

Lekerültek az állványok is

Lekerültek az állványok is

2023. szep. 29. 15:25

Elkészült a BLG fejlesztése. Az összesen 7 intézményt érintő, 1,3 milliárdos energetikai projekt átadás-átvételi időszaka ma zárult. A beruházás fő helyszínei a Batthyány-gimnázium és az Attila utcai óvoda, bölcsőde voltak, ezeknél megújult a tető, kicserélték a nyílászárókat és napelemet is felszereltek.

Rongálás - bérelhető roller volt az "áldozat"

Rongálás - bérelhető roller volt az "áldozat"

2023. szep. 28. 16:56

Megrongáltak egy elektromos rollert az Eötvös téren. A közösségi eszközöket idén nyáron helyezték üzembe Nagykanizsán, azonban ilyen esetre eddig nem volt példa. Pongrácz Tamás, a Bird Magyarország területi vezetője szerint a nem rendeltetésszerű használat miatt sérülhetnek meg a kétkerekűek.

Megoldódhat a Török kút helyzete

Megoldódhat a Török kút helyzete

2023. szep. 28. 16:41

Megoldódhat a Török kút sorsa a következő hónapokban. Nagykanizsa köztéri alkotásának másolata az önkormányzat által biztosított forrásnak köszönhetően kerülhet az eredeti helyére, a Deák térre.   

Fejlesztések és a spanyol út- ülésezett a testület

Fejlesztések és a spanyol út- ülésezett a testület

2023. szep. 28. 16:34

Mintegy 30 millió forint lesz a 2024-es Város Napjára, új járdát kap a Szent Rókus utca és a Rozgonyi-óvoda nyílászáróinak cseréje is elindulhat – egyebek mellett ezekről döntöttek a frakciók a mai közgyűlésen. Ismét a helyi politika kereszttüzébe került Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő ügyvezetője. Az ülésen Fodor Csaba annak a lehetőségét is bejelentette, hogy a dél-zalai Fidesz közösségi oldalán megjelent állítások miatt, jogi lépéseket tesznek.

Percről percre a soron kívüli közgyűlésről (folyamatosan frissül!)

Percről percre a soron kívüli közgyűlésről (folyamatosan frissül!)

2023. szep. 28. 08:43

Mindössze 17 pont kerül ma a városatyáké elé, megfelelve az utóbbi hetek tendenciájának, azaz főszerepben a fejlesztésekkel.

Bizottsági döntések

Bizottsági döntések

2023. szep. 27. 21:25

Szavazott az Ügyrendi, Jogi, Nemzetpolitikai és Közrendi Bizottság az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos rendeletekről, a garázsbérleti szerződés jóváhagyásáról, valamint a Petőfi 42. szám alatti ingatlan értékesítéséről a mai ülésén. A grémium összesen kilenc pontban hozott döntést.