Kezdődik a Ludvig Nemzetközi Művésztelep Kendlimajorban

facebook megosztás

Május 27-én vasárnap ünnepélyes keretek között megnyitja kapuit a 26. Ludvig Nemzetközi Művésztelep, a Kisrécséhez tartozó Kendlimajorban. Három földrészről, 13 országból 34 kortárs képzőművész érkezik ide. A két hétig tartó szimpóziumról Ludvigné Tihanyi Klára és Ludvig Zoltán sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást egy újonnan nyílt kanizsai kávézóban.


Ludvigné Tihanyi Klára és Ludvig Zoltán sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást a Ludvig Nemzetközi Művésztelep programjairól. (Fotó: Halász Gyula)

Most még csendes a zalai kis falu, de vasárnap újra beindul a pezsgés. Festőművészek, szobrászok veszik birtokba Kendlimajort.

A huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő művészeti seregszemle az ünnepélyes megnyitót követően egy emlékkiállítással veszi kezdetét. Itt a művésztelep csapatához tartozó, azóta elhunyt művészek alkotásaiból egy válogatást mutatnak be, így emlékezve Egidius Golobra, Fischer Györgyre, Eva Mazzuccora, Klaus Neuperre, Orosz Gergelyre, és Walter Gáborra.

Hétfőn viszont már a munkáé lesz a főszerep. A művésztelep koncepciójának megfelelően idén is lesznek új művészek Kendlimajorban. Ők a fiatal új generáció tagjaiként képviselik a kortárs művészeti irányzatokat.

Ahogyan ezt eddig is megszokhattuk, lesznek kísérő programok is, ahol az idelátogató érdeklődők megismerkedhetnek a művészekkel és bepillantást nyerhetnek az alkotás folyamatába. A szervezők természetesen kulturális programokról is gondoskodnak.

Az ingyenesen látogatható rendezvények sorában május 29-én kedden 18:00 órakor, „Together – Együtt” címmel Elena Schumacher és Sergey Komyagin orosz festőművészek közös tárlata nyílik Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, ami két hétig lesz látogatható.

Június 1-jén 20 órakor az Egri Pinceszínház tart élvezetes bemutatót Kendlimajorban. A színvonalas programsorozat június 3-án folytatódik, ahol Gayer Mátyás jazz-zongorista ad koncertet. Jó lezárása lesz ez az egész napos „Nyílt napnak”.

A nemzetközi művésztelep alkotói kiránduláson is részt vesznek. Idén az Őrséggel és a zalai tájakkal ismerkednek meg az alkotók.

A művésztelep záró rendezvényét június 9-én tartják, ahol Dénes Sándor Nagykanizsa város polgármestere mond köszöntőt. A szimpóziumot dr. Vitéz Ferenc művészeti író értékeli, lezárva ezzel a két hétig tartó művésztelep munkáját.

A szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak az ingyenesen látogatható programjaikra.

H.Gy.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.