Félrevezetett emberek vagy provokátorok

facebook megosztás

Közösségépítésről, aktuálpolitikai kérdésekről és a következő időszak feladatairól is szó volt a Fidesz nagykanizsai szervezetének családi napján. A hagyományos összejövetelen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő egyebek mellett azt mondta: olyanok kérik számon a magyarokon a demokráciát, akik maguk ássák alá azt Nyugat-Európában.


Cseresnyés Péter: Az EP-választás tétje, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak (Fotó: Jancsi László)

Évente legalább kétszer, de van, hogy több alkalommal is találkoznak a Fidesz nagykanizsai szervezetének tagjai. A múlt hétvégén megtartott családi nap az első összejövetel volt a tavaszi választások óta, amelyen a kormányzó pártszövetség, a Fidesz-KDNP ismét kétharmados többséget szerzett, a Nagykanizsa központú, zalai 3-as számú választókerületben pedig – a szavazatok 48,79 százalékával – újra Cseresnyés Péter lett a térség országgyűlési képviselője.

– Erős közösségünk olyanokból áll, akik a legfontosabb kérdéseket illetően,vagyis, hogy merre kell ma Magyarországnak haladni, illetve mi a jó az itt élőknek, egyetértenek. De egy közösség tagjait nemcsak az azonos világnézet hozhatja össze, hanem az is, ha együtt dolgoznak a közösen kitűzött célokért – fogalmazott a politikus, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik a választások idején segítették, támogatták kampányát.

– Mozgalmas időszak áll mögöttünk, ám hamarosan itt a következő nagy feladat, az európai parlamenti választás, amely ezúttal nemcsak a Kárpát-medencében élő magyarok sorsát határozza meg, hanem Európa jövőjét is. Látjuk, milyen nehézségekkel küszködnek azok a nemzetállamok, amelyek meg akarják őrizni identitásukat és tovább akarják adni hagyományaikat. Sajnos,vannak olyan törekvések, amelyek ezt meg akarják akadályozni –erről szól az EP-választás,majd ősszel arról döntünk, hogy kiket szeretnénk látni egy-egy település polgármesteri és képviselői székében.

A találkozón olyan aktuálpolitikai kérdések is terítékre kerültek, mint a múlt heti európai parlamenti vita és a Sargentini-jelentés.

– Tudtuk, kire számíthatunk ebben a kérdésben, és most már azt is látjuk, Európa mire számíthat – hangsúlyozta Cseresnyés Péter. – A Sargentini-jelentés valójában nem más, mint a közelgő európai parlamenti választás előszele, annak jele, hogy a nemzetközi politikában elkezdtek készülni a jövő májusi szavazásra. A jelentés tartalma nem a valóságot tükrözi: Judith Sargentini valótlanságokat állít benne. A múlt keddi vitából pedig egyértelműen kiderül az is, hogy a nyugat-európai politikusok egyáltalán nem akarnak szembenézni a tényekkel,helyette egyre csak mantrázzák a Magyarország ellen felhozott vádakat.

A miniszterhelyettes rámutatott: az EP-képviselők figyelmen kívül hagyják, hogy a magyarok mintegy nyolcvan százaléka elutasítja az Angela Merkel vagy Emmanuel Macron által képviselt migrációs politikát, továbbá dühödten kiáltanak diktatúrát ott, ahol egyébként szabadon elmondhatják a véleményüket.

– Éppen azok kérik számon rajtunk a demokráciát, akik cenzúrázzák saját országaikban a migráció negatív hatásairól beszámoló sajtóhíreket. És éppen azokon kérik számon a demokráciát, akik 1990-ig küzdöttek érte. A vitának volt egy nagyon is beszédes mozzanata: amikor egy szélsőbaloldali párthoz tartozó, francia képviselő felszólalt, és sok mindennel megvádolta Magyarországot, Szájer József emlékeztette rá: ez a bizonyos politikus ugyanazt a kommunista eszmerendszert vallja, amelynek igájától több mint negyven éven át szenvedtek a magyarok.

Cseresnyés Péter szerint azok, akik megszavazták a Sargentini-jelentést, többségében félrevezetett emberek vagy provokátorok lehetnek. Hozzátette, a közelgő EP-választás tétje, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak, és a magyarok képesek lesznek-e megvédeni a határokat.

Nemes Dóra

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.