Kihirdették a III. Azolo Kupa eredményét

Új gazdára talált két év után az Azolo-vándorkupa. A városi könyvtár és a Zrínyi-iskola háziversenyén tíz csapat versenyzett egy hónapon át, a pontvadászatot a Roxfort fantázianevű csapat nyerte. A gyerekeknek olvasással kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, a legtöbben a Harry Potter- és az Egy ropi naplója-sorozatokat választották.

Évről évre népszerűbb a verseny a zrínyisek körében: idén már tíz csapat nevezett a könyvmolyok bajnokságára. A gyerekeknek szöveges, illetve videós könyvajánlót kellett készíteniük, és kilenc olvasmányukhoz kapcsolódóan kérdéssort kitölteniük.

– Volt olyan csapat, amelyik harmincat csinált meg. Nagyon pozitívan alakult a verseny, a gyerekek koncentráltak voltak, szerették csinálni, és ez a legjobb az egészben: miközben játszottak és versenyeztek, az olvasás élményét becsempésztük az életükbe – mondta Benke Dániel könyvtáros.

A harmadik alkalommal meghirdetett verseny vándorkupája idén új gazdára talált a „roxfortos” lányok személyében.


Az Azolo Kupa vándorserlege egy évig a Roxfort csapatánál lesz. Balról jobbra: Varga Dóra, Benkő Boglárka és Vlasics Helga

– Nagyon szeretünk olvasni, és olyan könyvekhez töltöttünk ki kérdőíveket, amiket szintén nagyon szerettünk. Ezeket mindenkinek csak ajánlani tudjuk, ahogy az olvasást is – fogalmazott Benkő Boglárka, a győztes Roxfort csapat egyik tagja.

Az eredményhirdetésen a helyezésekért járó ajándékok mellett különdíjakat is átadtak, egyebek mellett a Kanizsa Folt Csoport felajánlásából foltvarrott tolltartókat.
 

A III. Azolo Kupa helyezettjei:

3-4. osztályosok:
III. helyezett: Villám 3-asok (Hans Milena, Lanc Veronika, Matola Dalma)
II. helyezett: DOJ (Ország Domonkos, Töreki Olivér, Schné János)
I. helyezett: Agyas csapat (Horogh Marcell, Csinger Levente, Gyimes Mira)

5-6. osztályosok:
III. helyezett: Emberek az űrből (Miskevics Maja, Lenkovits Liza, Ács Barbara)
II. helyezett: Könyvmolyok (Szokol Szonja, Füzesi Alexandra, Horváth Jázmin)
I. helyezett: Roxfort (Benkő Boglárka, Vlasics Helga, Varga Dóra)

Különdíjasok:
Kutyamánia (Sajni Borka, Vertarics Gréta, Kulik Anna Bíbor)
Haribos Milka (Kun Noémi, Horváth Emma, Rádi Dzsenifer)
Könyvmolyok (Szokol Szonja, Füzesi Alexandra, Horváth Jázmin)