Ifjúsági foglalkozások nyáron

facebook megosztás

Tematikus témahetek vannak a tankerület iskoláiban, ezeken kiemelt szerepet kap a gyermekek intellektuális és fizikai képességeinek fejlesztése. A Nagykanizsai Tankerületi Központ intézményeiben összesen 2800 diák  vesz részt az ingyenes nyári programon, mely az alternatív tanulási módszerek megismerését és a készségek kibontakoztatásának lehetőségét is kínálja.  Június második felére, kétszer ötnapos turnusban idén is szervezett ifjúsági foglalkozásokat a Nagykanizsai Tankerületi Központ. A tavalyi tapasztalatok alapján a pedagógusok választották ki az intézmények témahének tematikáját. A Miklósfai Általános Iskolában például a sport és az egészségre nevelés is szerepet kapott. A foci mellett egyebek mellett az úszás, a kajakozás, az asztalitenisz, a kézilabda, a floorball és a méta is a kipróbált sportágak között van.  - Arra törekedtem a program kialakításánál, hogy minél több sportággal megismerkedjenek a gyermekek, valamelyiket talán megszeretik, amelyet később talán tudnak versenyszerűen vagy hobbi keretek között alkalmazni - mondta el Gyarmati Tibor a Miklósfai Általános Iskola tanára.

A programban még a művészeti nevelés, a digitális világ, a tudatos fogyasztói magatartás és idegen nyelv témahetek is szerepelnek. A Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában a környezetvédelemi témahéten a víz kapta a főszerepet. - Megismerjük a vizet, a víz fizikai és kémiai tulajdonságait. Felhívjuk a figyelmet a víz, a természet védelmére és a vízszennyezésre - fogalmazott Brunner Zsoltné a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola tanára.

A pályázati forrásból támogatott, így ingyenes témaheteken a diákok kirándulnak is, hogy még több élményt szerezzenek. A program keretében az alternatív tanulási módszerek is előtérbe kerülnek, ezek jó hatással vannak a belső motiváció, az önfejlesztés képességére. - Ez már abban is más, hogy nem az iskolapadban ülnek a gyermekek, élménypedagógiai elemeket is bevonnak, más módszerekkel próbálják átadni a gyermekeknek a tudást és fejleszteni a kompetenciájukat, és úgy gondolom, nagyon fontos, hogy lássák azt a gyermekek, hogy nem csak az iskolapadban lehet tanulni, hanem például ilyen témaheteken is nagyon sok tapasztalatot gyűjthetnek - mondta el Bíró Patrik a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese. A Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása című projekt keretében 47 intézményben mintegy 2800 diák vesz részt a tematikus témahetek programjain. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.