Országos Könyvtári Napok a Halis István Könyvtárban is

facebook megosztás

Az idei Országos Könyvtári napokon az ország többszáz könyvtárában készülnek különféle meglepetésekkel a szervezők. A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban és a környező kistelepülés könyvtáraiban ezért játékos és interaktív könyvbemutatóval kedveskednek a gyermekeknek.  

Minden évben van egy hét, amikor a könyvtárakat és a könyvtárosságot ünneplik az országban. Idén a gyermekeknek szerettek volna örömet szerezni a szervezők, akik azt állítják, hogy érdemes figyelni a magyar szerzőkre.

– Az utóbbi időben nagyon-nagyon jó meseíró, ifjúsági irodalom, szépirodalmi szerzők vannak, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy kóstoljon bele egy kicsit a magyar szerzőknek a műveibe – mondta el Bognár Csilla, a KKSZR vezetője.

Vig Balázs meseíró ma délelőtti, zalakomári látogatása után a nagykanizsai városi könyvtárban tartott író-olvasó találkozót az iskolásoknak. Történetei viszont nem csak a fiatalabb korosztályt ragadják magukkal.

– Szerencsére a könyveimet sokan olvassák és az a visszajelzés, hogy attól függően, hogy milyen korosztály veszi a kezébe más-mást fog kapni ebből a könyvből. A gyerekek lehet, hogy nevetnek azon, hogy valami egyszerűbb poén van benne, de a felnőttek már érteni fogják, hogy van alja ennek a mesének, ennek a történetnek – nyilatkozta Vig Balázs meseíró.

A meseíró egyik könyvsorozatának főhőse Todó, egy iskolás kisfiú. A fiatalok sok apró történetet hallgathattak róla és volt, akiknek már kedvenc része is lett a találkozó alatt, amiből a tanulságot is levonta.

– Amikor ott videochateltek, az tetszett a legjobban és a tanulság az volt, hogy nem kell mindent elhinni a másiknak – árulta el Szűcs Alex Benett.

A szervezők abban bíznak, hogy az évforduló különösen ösztönzőleg hat a könyvtárak, könyvtárosok és az olvasók összefogására. Holnap a gelsei és a zalaszentbalázsi gyermekek is belekóstolhatnak a meseíró különös, vicces és tanulságos történeteibe.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.