Ludvig Zoltán festőművész tartott kurzust Kendlimajorban

facebook megosztás

Az akrilfestészet, a vegyes technikák és a strukturális anyagok használata kapcsán tartott kurzust Ludvig Zoltán festőművész Kendlimajorban. A Ludvig Művésztelep már 2006 óta áll nyitva azok számára, akik tanulni, fejlődni szeretnének.

A világjárvány a kendlimajori programok szervezésébe is közbeszólt. Halasztani kellett az időpontokat, amelyekre több száz kilométerről jelentkeztek a résztvevők.

– Aki ide jár, többnyire amatőr festő is, tehát szeretné fejleszteni a technikáit. Bizonyos dolgokat elles, bizonyos dolgokat részletesen megbeszélünk. Odaülök az alkotók mellé, mind az anyagokat, mind a technikákat részletesen megbeszéljük. Van rá idő, sokszor este 10-ig, 11-ig dolgoznak – mondta el Ludvig Zoltán festőművész.

A kurzusok híre művész berkekben folyamatosan terjed, így mindig vannak újabb jelentkezők. Várkonyi Rita Budapesten és Balatonlellén alkot. Ő tavaly járt először Kendlimajorban.

– Az absztrakt szeretete vonzott ide. Tavaly a művésztelep záró alkalmával jártam itt. Akkor nagyon sok mindenkivel megismerkedtem. Rendkívüli a hely energiája. Nagyon ösztönzi az embert az alkotásra – fogalmazott Várkonyi Rita.

Adrienne a fővárosból érkezett, második alkalommal, kifejezetten Ludvig Zoltán kurzusára jelentkezett.

– Nagy hírnévnek örvend Kendlimajor, szerintem az egész országban, nem csak Budapesten. Sokat olvastam, utánanéztem, nekem konkrétan ismerőseim ajánlották, és olyan híres-neves festők, akikre én felnézek és követek a szociális médiában is. Láttam, hogy itt voltak táborban, és amikor azt is láttam, hogy lehet jönni ide a táborba laikusként, kezdőként is, akkor repültem – mesélte Lodge-Konthur Adrienne.

A május 14-től 16-ig tartó Ludvig kurzusnak visszajáró vendégei is voltak.

– Ha körülnéz, ez a művészetek temploma. Belső szempontból olyan varázsa, atmoszférája van, hogy az ember nem tud nem dolgozni. Tehát mindenféleképpen valami művészeti tevékenységet kell, hogy végezzen, fessen, szobrászkodjon, bármit – nyilatkozta Hevér Rudolf.

A Kendlimajor Művészeti Szabadiskola következő kurzusa a tervek szerint két hét múlva, Székács Zoltán festőművész vezetésével valósul meg.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.