Sokakat vonzott a kiskanizsai búcsú

facebook megosztás

Búcsú volt vasárnap Kiskanizsán. A helyi kötődésű formációk, úgymint az Árvácska Dalkör, a Szikrák Táncegyüttes, a Boglya Zenekar, a Pacsirták együttes, valamint a Nagykanizsai Fúvószenekar mellett az országosan ismert Stereo Swing is fellépett a Móricz Zsigmond Művelődési Ház udvarán.

A kiskanizsai búcsú és a hagyományok napja rendezvénysorozat története hosszú évekre nyúlik vissza. Az utcára idén nem pakoltak ki, de a művelődési ház udvarán délutántól egészen estig minden szék gazdára talált.

– Hál’Iistennek végig telt házzal mentek a rendezvények. Már a kezdetekkor tele volt az udvar, a rendezvények folyamán végig telt házzal üzemeltünk. Nagyon örülök neki, hogy az emberek megmozdultak és eljöttek, megnézték – mondta Tóth István, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház intézményegység-vezetője.

A Stereo Swing öt évvel ezelőtt alakult, tagjai képzett jazz-zenészek.

A swing az a szerelmünk, mint műfaj. Úgy gondoltuk, hogy az nagyon izgalmas, hogy ezt, hogy lehet táncolhatóvá tenni, legalábbis divatos módon, a mai felfogás szerint. Belekevertük az elektronikát, így került képbe a DJ. Szerintem egy nagyon izgalmas műfaji keveredés a Stereo Swing, nagyon táncolható, nagyon bulizós, és ennek megfelelően a zenekar is ilyen alkatú emberekből áll. Nagy hangsúlyt fektetünk a show-ra – nyilatkozta Szűcs Gabi, a Stereo Swing énekese.

Az együttes a kiskanizsai koncertre azokat a saját szerzeményeket hozta el, amiket a visszajelzések alapján a közönségük a legjobban szeret.

Ez minden zenésznek nagyon nehéz dolog, hogy mennyire lehet előre tervezni. Most jelen pillanatban a koncertéletünket szeretnénk újra felturbózni, és minél több helyen jelen lenni és újra megtölteni élettel a színpadokat. Az élő koncertekre fogunk összpontosítani a jövőben – fogalmazott Jász Andris, a Stereo Swing szaxofonosa.

Az együttes muzsikája már az első számokat követően jó hangulatot varázsolt, a színpad körül többen táncra is perdültek.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.