400 ezer forintot nyert az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület egy áruházlánc pályázatán

facebook megosztás

400 ezer forintot nyert az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület egy áruházlánc pályázatán. A kanizsai menhely a vásárlók szavazatai alapján érdemelte ki az első helyezettnek járó összeget. Az egyesület a pénzt az éves, gyerekeknek szervezett nyári táborára fordítja.

Az áruházlánc 2016 óta, évente két alkalommal hirdeti meg az „Ön választ, mi segítünk” című kezdeményezést, amire olyan civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek a működésükkel a helyi közösségeket segítik.

Ahhoz, hogy a pályázók földrajzilag a megfelelő helyen tudjanak pályázni, az országot az áruházlánc 59 körzetre osztotta. Zala megyének két körzete van, ebben a két körzetben két pályázó jutott be a szavazási szakaszba – mondta el Imreiné Kálmi Csilla, a TESCO áruházvezető helyettese.

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület már többször indult a programon, ezúttal pedig – nagy örömükre – sikerült megszerezniük a főnyereményt.

Erkölcsileg is ez egy siker, hiszen az itteni vásárlók, a kanizsai lakosok szavaztak ránk és ez az ő bizalmukat tükrözi irántunk. A pénznek is persze nagyon örülünk, 400 ezer forintot nyertünk, mi ezt a minden évben megrendezendő, állatvédő táborunkra fogjuk költeni. Ilyenkor gyerekek jönnek hozzánk, és mi próbáljuk őket állatvédelemre, állatszeretetre, a kutyákkal való bánásmódra tanítani – nyilatkozta Varga Károlyné Anikó, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke.

Augusztus 16-a a hontalan állatok világnapja. Ezen alkalom célja nem más, mint felhívni a figyelmet a kóbor állatokra, a négylábúak helyes gondozására, valamint az örökbefogadás jelentőségére. Ezt a napot a kanizsai menhelyen dolgozók is kiemelten fontosnak tartják.

– Nálunk is, a menhelyen, évente 4-500 állat kerül be, köztük nagyon sok kutya és macska, nekik a túlnyomó többségük kóbor állat. Nincs gazdájuk, nagy valószínűséggel nem is volt soha. Elsődlegesnek tartjuk, hogy rájuk felhívjuk a figyelmet, illetve arra is, hogy minél többen menhelyről fogadjanak örökbe kutyát, macskát és egyéb állatokat – fogalmazott Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

Skanecz Tamás hozzátette: szerencsére az emberek többsége valóban hosszú távra vállalja az örökbefogadást, és egyre kevesebbszer fordul elő, hogy egy állat visszakerül hozzájuk.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.