Ilyen egy top kezdés

facebook megosztás

Amely párosítással zárta a 2019-2020-as idényt tavaly szeptemberben a Tungsram Aquaprofit NSK bajnoki címvédő együttese a a sakkozók legmagasabb szintű csapat-bajnokságában, azzal is nyitotta egy kihagyott lépés, vagyis bajnoki szezon után a mostani pontvadászatot, nevezetesen Paksra látogatott.

ASE Paks – Tungsram Aquaprofit NSK 3:9

Sakk Szuperliga-bajnoki mérkőzés, 1. forduló. Paks.

Eredmények (elöl a hazaiak): Perunovics – Volokityin 0:1, Papp G. - Balogh Cs. döntetlen, Ács – Antal 0:1, Horváth Cs. - Kántor 0:1, Sedlák – Márkus döntetlen, Popovics – Csonka döntetlen, Kaczúr – Dragnev 0:1, Lizák – Horváth D. döntetlen, Balázs – Aczél 0:1, Krsztulovics – Medvegy 0:1, Vidéki – Ribli döntetlen, Lázárné – Gara T. döntetlen.


Medvegy Zoltán is győztes partival kezdte a sakk Szuperliga csapatbajnokságot a Tungsram Aquaprofit NSK soraiban

Fotó: PL

Gyakorlatilag a legnagyobb rangadójával kezdhetett a kilenc fordulós – immár sakk Szuperliga – küzdelmeiben a kanizsai tizenháromszoros bajnokcsapat, s alighanem igencsak készültek rá dél-zalai oldalon, no meg a házigazda paksiaknál is. Mindennek a vendégek részéről lett meg az eredménye, mivel igencsak nagy különbséggel győztek a címvédő látogatók.

- Elképesztő nagy győzelmet aratott a csapat, roppantmód örülünk – kezdte Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke. - A siker értékét csak növeli, hogy talán ilyen arányban Pakson még nem is nyert együttesünk, egyszerűen fejben mindenki nagyon ott volt és úgy történt minden, ahogy azt a játékosok is eltervezték. Győzteseink mellett ugyanúgy ki kell emelnünk a remiző sakkozóinkat is, hiszen az ő teljesítményük is nagyon sokat számított a bajnoki pontvadászat nyitó körében.

Mindennek kanizsai oldalon három hét múlva, immár hazai környezetben következhet a folytatása, akkor a Viadukt Biatorbágy lesz az ellenlábasuk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.