Szülővárosába látogatott Ádám Veronika biokémikus, akadémikus

facebook megosztás

A mi professzorasszonyunk címet kapta az a tegnapi összejövetel, amelyen Ádám Veronika biokémikus, akadémikus szülővárosába látogatott. A nagykanizsai professzorasszony az első regényét is megismertette az érdeklődő közönséggel a Medgyaszay Házban.

Minden ember csak a saját útját tudja járni – ez egy idézet Ádám Veronikától. Mint elmondta: saját maga is végig járt egy pályát egyetemi oktatóként, majd, amikor onnan egy kicsit kitekintett, megszületett az első regénye.

– Valószínű az munkálhatott bennem, mert ezt akkor azért nem gondoltam végig – ami az egész életemet meghatározta, hogy átadjak valamit. Egyetemi oktatóként egész életemben medikusokat oktattam, biokémiára. Tudományos kutatóként, tudósként azt, amit felfedeztünk folyamatosan átadtuk, leírtuk. A világ, a tudományos közvélemény tudomására hoztuk. És akkor elérkezett az életemnek egy olyan fázisa, amikor úgy gondoltam, hogy annyi tapasztalat, jó és rossz gyűlt össze, hogy szeretném ezt is átadni – nyilatkozta Ádám Veronika biokémikus, akadémikus.

Az esten Lehota M. János esztéta és Balogh László, Nagykanizsa polgármestere beszélgetett a kanizsai születésű professzorasszonnyal.

– Valójában az a cél, az igazi cél az lenne, hogy tanuljunk Ádám Veronikától. Kanizsa szeretetet. Mert tudom, hogy tanulhatunk. Az apropó az első regénye, de az is, hogy nagykanizsai, igazi kanizsainak lenni, akár úgy is, hogy csak az első 18 éve kapcsolódott Nagykanizsához – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Ádám Veronika „Távolból őrzöm” című regényét a tegnapi bemutató alkalmával is megvásárolhatták az érdeklődők. Arra a kérdésre pedig, hogy mit jelent számára Nagykanizsa, azt válaszolta: örök szerelem.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.