Jól sikerültek a szombati felvételik

facebook megosztás

Hasonló nehézségűek voltak a középiskolai felvételi feladatsorok, mint az előző években Piriti János, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese szerint. Az intézménybe több mint 200-an jelentkeztek, a felvételizők nagy része szombaton megírta a vizsgát. A dolgozatokat azóta kijavították, a pedagógusok elmondták, hogy a diákok jól teljesítettek.

A járványhelyzet rányomta a bélyegét a hétvégi felvételire, de gond nélkül lezajlott a vizsga a BLG-ben - fogalmazott Piriti János. A gimnázium igazgatóhelyettese úgy gondolja, nagy meglepetés nem érhette a vizsgázókat, ha a korábbi évek feladatlapjai alapján készültek.

– A dolgozatok javítása megtörtént. A javító kollégák tapasztalatai szerint elég jól sikerültek, egy árnyalatnyival talán jobban is a matematika dolgozatok, mint a tavalyi évben. A magyar nyelvi feladatlapok is a várakozásoknak megfelelően sikerültek – nyilatkozta Piriti János, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese.

Azoknak, akik a szombati vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, január 27-én lesz lehetőségük megírni a felvételit. Azon diákok, akik igazoltan hatósági karantén vagy koronavírus-fertőzés miatt egyik vizsganapon sem tudnak megjelenni, számukra a február 4-ét jelölték ki pótidőpontnak.

– Tapasztalat szerint nincs lényeges különbség a pótnapok feladatlapjai és az eredetiek között. Tehát, aki az eredeti alkalomra készült, azzal a készüléssel nyugodtan jöhet a pótnapra is – tette hozzá Piriti János.

A szombaton megírt feladatlapokat holnap tekinthetik meg a jelentkezők a gimnáziumban. A központi írásbeli felvételi vizsga eredményhirdetése február 7-én, szerdán lesz.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.