Szombaton rajtol a tavaszi idényük

facebook megosztás

A hétvégén a kézilabda NB II-ben folytatódnak a küzdelmek a Tungsram SE Nagykanizsa felnőtt együttesei számára is: a férfi Dél-nyugati csoportban a kanizsaiak az első, míg a hölgyek a tizedik helyről várják a folytatást. A szombati játéknapon előbbiek Pécsen, míg utóbbiak Marcaliban vendégszerepelnek.

Mivel a nagykanizsaiak mindkét csapata idegenben lép pályára, így kicsit előre szaladva írhatjuk, a Tungi kézilabdázóinál a tendencia egyértelmű: irány a Kanizsa Aréna, hiszen miként azt Farkas Tibor klubelnöktől megtudtuk (s már a szövetségi honlapon is látható), a férfi NB II Dél-nyugati csoportjában a dél-zalaiak február 26-án, szombaton 16 órától a Kiskőrösi KS-t fogadják, a nők pedig egy nappal később, február 27-én, 11 órakor az Alba Fehérvár KC U22-vel mérkőzhetnek az új sportkomplexumban.

- A programot is úgy hangoltuk össze, hogy a hazai felnőtt meccseket megelőző utolsó edzések is már a találkozó helyszínén legyenek, emellett az ifjúsági csapataink is fent játsszák majd le bajnoki találkozóikat – vázolta a menetrendet korábban már nekünk a kézilabda egyesület első embere. – A Tungsram-csarnokban is otthon leszünk persze, viszont az elkövetkezendő hónapokra az utánpótlás együtteseink munkáját is beleértve 258 órát tudtunk lekötni a Kanizsa Arénában.

S akkor a két felnőtt csapat előzetes terveiről is essék szó, hiszen ahogy már tettünk róla említést, Szabó Gergelyék listavezetők, Szabó Eszterék pedig mezőnyükben a tizedik helyen állnak.

- Jól alakult a felkészülésünk, és eddig a sérülések is elkerülték a csapatot, bízunk benne így is marad – fogalmazott a férfi gárda játékos-edzője, Csalló Ádám. - Két játékossal bővült a keretünk, hiszen Balogh Péter fél szezon után visszatért az NB I B-s PVSE csapatától, valamint Füstös Attila csatlakozott hozzánk az NB I-es Kecskeméti TE-Piroska Szörp gárdájától. A célunk egyértelmű, vagyis megőrizni a tabellán elfoglalt első helyünket a bajnokság második felében.

- Január közepén kezdtük a felkészülést, de sajnos a sok betegség, iskola, és munkahelyi elfoglaltság miatt szűkösen voltunk edzéseken – vette át a szót a női együttes trénere, Baranyai Zsolt. - Két hete tudunk úgymond normálisan edzeni, s amit tudtunk, ki is hoztuk belőle, igyekeztünk maximálisan felkészülni a tavasz első meccsére. A második félévben szeretnénk több pontot gyűjteni, amire véleményem szerint meg is van a lehetőségünk. Sok szoros találkozón szenvedtünk vereséget az ősz folyamán, bízunk benne, hogy tavasszal azokat a meccseket meg tudjuk nyerni. A keretünkben változás nem történt, jelenleg ráadásul mindenki egészséges és játékra kész.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.