Két nagykanizsai és egy zalakarosi iskola is szerepel egy országos kosárlabdaprogramban

facebook megosztás

A zalakarosi-, a Kőrösi- és a Zrínyi-iskola diákjai is bejutottak a „Dobd a kosárba!” program országos megmérettetésére. A kezdeményezés célja, hogy az alsó tagozatosokkal megszerettesse a kosárlabdát. A diákok csütörtök délután a Kanizsa Arénában gyakorolták a sportág alapjait.

 A tehetségkutató program felhívására több nagykanizsai és környékbeli iskola is jelentkezett, közülük hárman pályáztak sikerrel. A diákokat – korcsoportokra elosztva – különböző feladatok várták az új kanizsai létesítményben.

– Mivel mi a női kosárlabdával foglalkozunk Nagykanizsán, így mi a női vonalat indítottuk el az iskolákban. Első, második, harmadik, negyedik osztályoknak külön kell foglalkozásokat tartani. A harmadik-negyedikeseknek 3 a 3 elleni játék van, amivel el lehet jutni egy országos dzsemborira. Meghívást is kaptunk, mind a három iskola, a zalakarosi, a Kőrösi és a Zrínyi is részt vesz majd június 17-én egy országos, 40 csapatos dzsemborin. – árult el részleteket a programról Kovács Magdolna technikai vezető.

Az első és a második osztályos gyerekeknek játékos sorversenyeket szerveztek, amelyekben a kosárlabda alapjai játszották a főszerepet. A játékos vetélkedést a nagykanizsai női kosárcsapat játékosa, Jurkó Noémi vezette. A Vadmacskák igazoltja szerint fontos, hogy már gyermekkorban megszerettessék a leendő kosarasokkal a játékot.

– Velem nagyon megszerettették kis korban, nekem csak pozitív élményem volt ezzel. Talán ez volt a kulcsa annak, hogy a mai napig űzöm ezt a sportot. Remélem, hogy a gyerekeknek én is tudok segíteni ebben és meg fogják szeretni – mondta el gondolatait Jurkó Noémi, a Vadmacskák játékosa.

A két nagykanizsai illetve a zalakarosi általános iskolából körülbelül 120 diák vesz részt a programban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.