Megtartotta szezonzáró Mikulás Kupáját a Délzalai Vízmű SE

facebook megosztás

A péntek esti házi versenyen mintegy 70 sportoló vett részt. A tornát már a DZVSE új vezetőedzője, Vass Ákos vezényelte.

Több mint 30 futamot tartottak a házi megmérettetésen, amin a legkisebbektől indulva, szinte minden igazolt sportoló vízbe ugrott. Több mint két évtized után történt vezetőedző-váltás a Délzalai Vízmű SE-nél, Polgár Sándort a 25 éves, csurgói kötődésű Vass Ákos váltotta.

– Október végén jött ez a lehetőség, ez a hatalmas lehetőség, s én éltem vele. Nagyon jól állt hozzám a vezetőség, kerestek és szívesen fogadtak. November 2-től kezdtem meg a munkát a gyerekekkel –árulta el Vass Ákos, az egyesület edzője.

A baráti váltóba Korcsmáros Luca is beszállt, aki remek évet zárt, hiszen nemrégiben helyt állt a rövidpályás ob-n a felnőtt mezőnyben, míg néhány héttel korábban két bronzzal zárta a Kaposvár Kupát.

– Volt a serdülő országos bajnokság, az elég jól sikerült. Az összes hát számból döntőztem, 50-100-200 hátból megjavítottam a saját időmet. Szerintem jó évet zártam. S jövő héten megyünk a cikluszáróra Kaposvárra, ahol egyéni csúcsokat szeretnék úszni – mondta el Korcsmáros Luca, a DVZSE úszója.

A Mikulás Kupát 2004-ben rendezték meg először, azóta mindössze egyszer maradt el, akkor a halasztást a Covid-helyzet indokolta. A 2022-es versengésen a másik kanizsai klub, az Ebihal Úme sportolói is részt vettek.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.