Csaknem két tucat kanizsai alkotó műveiből nyílt kiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

Újabb közös kiállítással léptek a nagyközönség elé a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének tagjai. A HSMK-ban pénteken megnyitott, Abszolút érték című tárlaton 23 alkotó vonultatja fel munkásságának egy szeletét.

Műfajilag is rendkívül sokszínű kiállítással várják a látogatókat az Ősze András Galériában. A tárlaton fotográfia, szövés, bronzszobrok, faszobrok, selyemkép, textilapplikáció és olajkép is látható. 

– Azért Abszolút érték a címe, mert mindenki önmagában jelent meg. A szám is, ha plusz, ha mínusz, az abszolút értéke maga a szám és így gondoltam ezt összeválogatni, hogy mindenki a saját egyéni ötletével jelenjen meg és mutassa meg a közönségnek. Ezért is örülök neki, hogy nem egy felfűzött gondolat szerint indultunk el, mert korábban mindig volt egy fogalom, ami köré rendeztük a dolgainkat, itt pedig most mindenki az egyéniségével, a művészetével jelentkezhetett – mondta el Kassainé Szarjas Gertrúd, a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének alelnöke.

A szervezet minden tagja bemutatkozik a kiállításon, amely még inkább összefogta a művészeket. Az 1995-ben alakult egyesülethez az elmúlt időszakban többen is csatlakoztak, fiatalok és világhírű művész egyaránt. 

– A 23 alkotó nagyon sok és ha ezt összehasonlítjuk az egerszegi hasonló programokkal, akkor derül ki, hogy nagy mázlink van. Ebben a szerencsében az újak megjelenése az, ami adott egy pezsgést ennek az egésznek kvalitását tekintve, mert itt valóban kiváló alkotások vannak – emelte ki Stamler Lajos, a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke. 

A Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének tárlata február 8-ig megtekinthető a Kanizsai Kulturális Központban.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.