Ludvig Zoltánt köszöntötték a városvédők

facebook megosztás

Baráti hangulatban köszöntötte születésnapja alkalmából Ludvig Zoltánt a Kanizsai Városvédő Egyesület tegnap délután. A szervezők szerint fontos, hogy ilyen módon is felhívják a lakosok figyelmét a Kanizsán élő és dolgozó művészek munkájára. 

Ludvig Zoltán festőművészt is kellemes meglepetésként érte a tiszteletére rendezett összejövetel. Születésnapja alkalmából egy 33 festményből álló kiállítással kiegészülve januárban is felköszöntötték Kendlimajorban.

– Január tizenharmadikán volt a napja a hetvenedik születésnapomnak, akkor Kendlimajorban csináltunk egy kiállítást, és egy családias ünnepséget, nyolcvanan voltunk körülbelül. Nyáron a Kendlimajori Művésztelep alatt lesz egy kiállításom a Plakátházban itt Kanizsán, ami aztán a hónap végéig nyitva lesz, és hetven kép lesz rajta –mondta el Ludvig Zoltán festőművész.

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület tagjai kilenc éve köszöntik jubileumi születésnapjuk alkalmából azokat a köztiszteletben álló személyeket, akik valamilyen módon segítették az egyesület munkáját. Cserti Tibor elmondta, nagyon meghatározónak számít egy ember életében, ha eléri azt a bizonyos 70 éves kort.

– Az egy olyan határ, amikor illik bizonyos dolgokat visszagondolva összegezni. Hát a művészek, ha nem is számszerűsítik, de összegzik, és nekünk meg úgy érzem, hogy kötelességünk, hogy az ő munkájukat megbecsülve, ezen alkalommal egy picit a figyelem középpontjába helyezve szebbé, ünnepélyesebbé tegyük ezt a pillanatot – vélekedett Cserti Tibor, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

Stamler Lajos ünnepi beszédében a művésszel már több évtizede tartó barátságára emlékezett, és beszámolt életművének legfontosabb állomásairól.

– Szeretném a személyes kapcsolatunkat, negyvenegy évnyi barátságot egy kicsit feleleveníteni, az én szemszögemből láttatni, hogy én milyennek láttam. Aztán az életművét, tehát magát az alkotói utat, ami rendkívül érdekes, nagyon izgalmas –hangsúlyozta Stamler Lajos, a Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesülete elnöke.

A Nagykanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke kiemelte, Ludvig művészetének állandó alaptechnikáit, amikből végül mindig egy új és különleges alkotás születik. Ezeket a festményeket a januári kiállítás folytatásaként, nyáron a Magyar Plakátházban tekinthetik meg az érdeklődők.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.