Ismét itt a szúnyoggyérítés ideje

facebook megosztás

Berobbant a nyár, a meleggel együtt az elmúlt hetek csapadékos időjárása is indokolja a szúnyogirtást. A tapasztalatok azt mutatják, minden esztendőben el kell mondani, mire veszélyes és mire nem a bizonyos szer, amit a hatóság használ.

Az irtószer a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan, negatív hatást többezerszeres dózisban fejtene ki. A rovarszakértők a gyérítés előtt és után is folyamatosan elemzik a csípésszámot, és amennyiben szükségesnek ítélik: újbóli beavatkozást rendelhetnek el. A szakemberek azt tanácsolják, a saját ingatlanunk területén folyamatosan ürítsük a kisebb vízgyűjtőket, mert ezekben gyorsan szaporodnak a vérszívók.  

– Nagykanizsa belterületén 1000 hektáron fognak dolgozni a szakemberek. Nem csak Nagykanizsa környékén, hanem országszerte komoly szúnyog ártalomról lehet beszélni. Ennek az az oka, hogy a június eleji esős, viharos időjárás és a villámárvizek után millió számra jöttek létre olyan kis állóvizek, amelyekben vígan ki tudnak fejlődni a szúnyog lárvák, akár milliárd számra. Mivel lehetetlen az országban az összes pocsolyát, vízzel teli kaspót felkutatni, és biológiai módszerrel kezelni, ezért most a kémiai szúnyoggyérítés, vagyis az irtószeres permetezés időszaka van – nyilatkozta Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.