Színnel és lélekkel

facebook megosztás

Egyszerűen élvezem, amit csinálok – foglalta össze röviden a festészethez való viszonyát a kiállító. Horváth Lászlóné Liplin Katalinnak a rajz szeretete iskolás koráig nyúlik vissza, majd egy kis szünet után, 2006-ot követően a Kendlimajori Szabadiskolában került ismét látóterébe a művészet. A Medgyaszay Házban megtekinthető kiállításon olaj-, akril- és pasztellképeket is megmutat, bár manapság az utóbbi technika ejtette „fogságba”.

- Nekem a pasztellképek, ami a mostani szerelem. Ezt tudom csinálni bent a lakásban, az olajfestéknek azért szaga van, nem nagyon lehet a lakásba csinálni. Ezt nagyon élvezem, nagyon szeretem, mert a kezemmel tudok dolgozni. Nem ecset kell hozzá, csak a kezemet vezetem - mondta az amatőr festő.

A csütörtöki kiállításmegnyitón Dénes Sándor méltatta az alkotót, majd Gécseg András festőművész szólt Katalin munkásságáról, akivel együtt dolgoznak a havonta Kanizsán működő Pasztellcsoportban.

 

- Közös alkotásokkor kérdez, de mégis ott van benne az a határozottság, az, hogy akkor is megmutatom, és úgy ahogy ő szeretné. Ez viszont kell, kell a bátorság, kellenek a kérdések a művészben, hogy előbbre tudjon jutni és tényleg a saját érzéseit tudja felvinni a vászonra, vagy éppen a papírra - hangsúlyozta Gécseg András.

A Medgyaszay Ház előterét számos rokon, barát és tisztelő töltötte meg. A kiállító munkáit azonban bárki megtekintheti, hiszen két hétig Horváth Lászlóné Liplin Katalin festményei díszítik a kulturális intézményt.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.