Az idei PENturismo verseny különleges helyszínen zajlott

facebook megosztás

Ötödször tartották meg a Penturismo esetmegoldó versenyt, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ turisztikai témájú eseményét. A zalaszabari rendezvényen részt vevő középiskolások csapatokat alkotva mérték össze a tudásukat.

Az idei Penturismora rekordszámú jelentkező érkezett, így ezúttal összesen huszonegy, többnyire négyfős csapat vett részt. Az eseményen minden évben olyan valós szituációkba vezetik be a turisztikai pályára készülő diákokat, amelyekkel későbbi munkájuk során napi szinten találkozhatnak. Kaszás Nikoletta főigazgató hangsúlyozta, a program legfontosabb célja az ismerkedés mellett a szakmára való gyakorlati felkészítés.

– Mivel a mai napon egy kalandparkban tartjuk ezt a versenyt, azért a kalandparkban elforduló tipikus problémákkal fognak találkozni a diákok. Ez jelenthet különböző hullámvasúttal kapcsolatos problémákat, kihívásokat, sorban állással kapcsolatos problémákat, esetleg egy rossz sajtónak a helyreállításával kapcsolatos kihívásokat. Ilyen típusú problémákkal fognak találkozni. Nyilván különböző problémákat, problémás vendégeket vagy éppen szabályokat be nem tartó vendégeket kell majd kezelniük a diákoknak, akik itt vannak nálunk – fogalmazott Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgatója. 

pen

Az eseményen elsősorban a kanizsai középiskolák tanulóit várták, azonban nagy számban vettek részt Somogy és Vas vármegyei intézmények diákjai is. Méhesi-Melis Kinga egy barcsi gimnázium diákjaként érkezett, és hasonló területen készül továbbtanulni.

– Már több ilyen innovatív gondolkodásos versenyen is részt vettünk, és úgy gondoljuk, hogy itt az újabb ötleteinket meg tudjuk osztani. Esetleg egy kicsit feljebb vinni a parknak a szintjét és egy kicsit megosztani, amit mi gondolunk – mondta Méhesi-Melis Kinga.

Bár elsősorban a Pannon Egyetemre készülő diákok számára tartották a rendezvényt, Maczinkó Gyöngyvirág más pályára készül, mégis fontosnak tartja ezt a témát.

pen

– Úgy voltam vele, hogy kicsit szeretném tágítani a tudáskörömet, meg kicsit érdekelt vagyok a témában, mert számomra fontos. Úgy volt meghirdetve, hogy körforgásos gazdaság és turizmus lesz a témája a versenynek, és úgy gondolom, hogy a körforgásos gazdaság beépítése a mindennapokba nagyon fontos – tette hozzá Maczinkó Gyöngyvirág.

A nap végén az első három csapatot jutalmazták. A díjak mindegyike, az esemény tematikájához hasonlóan, valamilyen turizmushoz kapcsolódó élményszolgáltatás volt.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.