Döntőig jutottak a kanizsai vívók

facebook megosztás

Utánpótlás-kardversenyt tartottak a hétvégén a Kanizsa Arénában. A kétnapos Gerevich-Kovács-Kárpáti elnevezésű megmérettetésen a fiúk és a lányok gyermek, újonc és serdülő korosztályban küzdöttek egymással. A szezonban még három további forduló vár a versenyzőkre.

A Gerevich-Kovács-Kárpáti utánpótlás-kardversenyen 15 év alatti vívók mérték össze a tudásukat. Szombaton a gyermek férfi, az újonc női és a serdülő férfi kategóriát tartották, ahol a kanizsaiak egyik női versenyzője a hatodik helyig menetelt, míg a többi csoportban a középmezőnyben végeztek a helyiek. Kiss György, a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vezetője elmondta, vasárnap már kevesebb lett a jó eredmény.

– Reggel tízkor kezdtünk a gyermekkorú lányokkal. Itt is a fél szemem egy kicsit könnyezik, mert én azt vártam, magamtól meg tőlük, hogy legalább ketten bejutnak a nyolcba, tehát a döntőbe. Ez nem jött össze, csak egyiknek sikerült. Végül is az eredménye nem azt mondom, hogy meglepő, de jó, mert végül is hatodik lett ebben a mezőnyben – mondta Kiss György, a Nagykanizsai TE 1866 szakosztályvezetője.

Egy budapesti klub általában öt-hat edzővel dolgozik, míg a kanizsai egyesület hosszú ideje főállású oktató nélkül működik, azonban januártól ezen változtatni szeretnének. Csalló Zoltán gyerekkora óta a vívás szerelmese. Megtiszteltetésnek érzi, hogy ő lehet majd a helyiek állandó trénere.

vívás

– Mindenképpen szeretnénk továbbvinni a hagyományokat. Az egyesületnek volt eddig is magyar bajnoka, ezután azon dolgozunk, hogy legyen is. Több kategóriában, tehát a fiú, illetve a lány kategóriában is, serdülőben, gyermekben is. Szerencsére nagyon sok fiatalunk van, egyre többen. Jönnek is be, érdeklődnek a verseny, illetve a vívás iránt, meg is maradnak szerencsére, úgyhogy próbálunk ebből az alapanyagból dolgozni – fogalmazott Csalló Zoltán vívóedző.

Csalló Zoltán hozzátette, bár most is jó eredményeik vannak, a jövőben a legfontosabb cél, hogy minél több kanizsai vívó állhasson a dobogó legfelső fokára.

A kanizsaiak közül ketten is a döntőbe jutottak. Gyermek kategóriában Szita Anna hatodik, míg újoncban Ferencz Nóra hetedik helyezést ért el.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.