Kevés a parkolóhely, egyre több a szabálytalanság

facebook megosztás

Az Attila utcában és a Platán sor két helyszínén is új parkolókat tervez a városvezetés. Az összesen 45 leállóhely mintegy 45 millió forintba kerülne. Mint azt Bodó László önkormányzati képviselő hangsúlyozta: napi szinten kap bejelentéseket a szabálytalanul parkoló autókról, hiszen sokan a zöldterületeket foglalják el, ezzel kárt okozva a növényzetben.

A Keleti városrészben okoz legnagyobb gondot a parkolás, ez több tavalyi közgyűlésen is felmerült. Mint azt Bodó László hangsúlyozta, nemzedékváltás történik az Attila utcában és a Platán soron, a ’70-es években épült házak lakói folyamatosan cserélődnek, a most itt élőknek már mind van autója, sokaknak kettő. Látható, hogy Kanizsa utcái egyre kevésbé bírják el a gépkocsiállomány rohamos növekedését. A képviselő hozzátette: a parkolóhelyek kialakítása amellett, hogy költséges, egyre nehezebb feladat, hiszen az erre alkalmas területek is fogynak a városban.

autó

- Az Attila utca 12 szám előtti füves területen egy 18 férőhelyes parkoló kialakítására van érvényes tervünk, amit elfogadott a közgyűlés, illetve szorosan ide kapcsolódik a Platán 9/c 18 helyes terve, valamint a Platán 5-nél is egy 9 férőhelyes parkoló. Tehát összesen egy 45 férőhelyes parkoló terveivel rendelkezünk, azonban tudni kell, hogy egy parkolónak az építése napi áron 1 millió forint, tehát közel 45 millió forintba kerülne ennek a parkolómennyiségnek a kialakítása – mondta el Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

A képviselő az elmúlt hetekben lakossági bejelentést is kapott az Attila utcából a szabálytalanul parkolókkal kapcsolatban, akik tönkre teszik a házak közti zöldterületeket. A panasz kapcsán Bodó László a Via Kanizsa munkatársaival együtt terepbejáráson vett részt a területen. Konrád-Németh Cecília, a város főkertésze hangsúlyozta, ez egy olyan probléma, ami az egész városra jellemző.

- A legnagyobb probléma az a Keleti városrészben van, ez magától értetődő, hiszen ott él a legtöbb ember, de sajnos belvárosi területeken is, frekventált területeken, emlékhelyeken is találunk zöldben parkoló autókat. A legnagyobb probléma általában a taposási kár, amit okoznak, illetve az a rendetlen látvány, ami adódik a zöldben való parkolásból. Egy részük ugye kényszerből parkol a zöldben, ezt meg is értjük, el is fogadjuk, mert tényleg nagyon kevés a parkolóhely a városban – fogalmazott Konrád-Németh Cecília.

autó

A jelenség főként a több évtizede itt lakó időseket zavarja. Gyulai Ernőné mintegy 60 éve él itt, jól emlékszik arra, amikor zavartalan növényvilág borította a házak közti területeket, de az esztétika mellett a privát szférájuk zavartalanságáért is felszólalt.

- Teljesen bejönnek már az autók a zöldterületre. Bennünket az zavar, hogy lassan az ablakaink alatt lesznek az autók, és ez nagyon kellemetlen lenne, ha ez megtörténne. Ha nem történik valami komoly intézkedés, akkor azt vesszük észre, hogy az autók az ablakaink alatt vannak. És tönkre tették a zöldnövényzetet, nagyon csúnyán néz ki - mondta el Gyulai Ernőné. 

A város parkolási problémáiról, és a lehetséges megoldásokról bővebben is hallhatnak mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.