Új gyorsétterem a belvárosban – Megnyitott a Burger King

facebook megosztás

Megnyitott a nagykanizsai Burger King. A Kórház körforgalom melletti, korábbi foghíjtelken felépülő gyorsétterem projektköltsége mintegy 1 milliárd forint volt. A kivitelezését a kanizsai Mensor Kft. végezte, amely többségében helyi cégekkel együttműködve dolgozott a létesítményen.

A szokásos szalagátvágás mellett pezsgővel is koccintottak a város, a gyorsétterem és a kivitelező képviselői az átadón, de az egyházi áldás sem maradt el. A kanizsai Magyarország ötvenhetedik Burger Kingje, viszont az első, amely a cég új dizájnjával épült. A vendéglátóhely 30 főnek biztosít munkát.

-  Alapvetően a bútorok, a színek, a faszerkezet összeállításában jelent újdonságot. S az álmennyezetben és még nagyon sok apró részletben. Azt gondolom, ez előrelépés a márka szempontjából is – tudtuk meg Sümegi Lászlótól, a Fusion Befektetési Zrt. elnökétől. 

Az épület 310 négyzetméter, a beltéri fogyasztás mellett az autós kiszolgálás is biztosított, valamint teraszt is kapott a gyorsétterem. Moór András, a Mensor Hungária Kft. fejlesztője elmondta, rögös út vezetett a megvalósulásig, hiszen 4 éve írta az első e-mailt a beruházás kapcsán. Azt is kiemelte: büszke rá, hogy profi, kanizsai cégekkel tudott együtt dolgozni, akik mind példaértékű munkát végeztek az elmúlt hónapokban.

– Az épületet, az épületnek a döntő részét, ahogy építettük, ott mindenki nagykanizsai volt. Nagyon jó olyan vállalkozókkal dolgozni, akiket az ember ismer, s nem utólag kell eldönteni, hogy nem jó vállalkozó vagy jó vállalkozó, hanem már a kiválasztáskor tudjuk, hogy igen, azért választunk valakit, mert ő jól dolgozik. S tényleg, azt kell, hogy mondjam, nem nagyon volt ezen az építkezésen, pedig aztán itt nagyon sok ember megfordult, nem nagyon volt ezen az építkezésen egy olyan személy, aki ne lelkiismeretesen tolta volna előre ezt az egész ügyet – tette hozzá Moór András.

A ma délelőtti eseményen Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője is részt vett. Szerinte a 8000 négyzetméteres telek eladása duplán is hasznosul, hiszen megépült az új gyorsétterem és nyárig elkészül a mellette lévő, 45 férőhelyes új önkormányzati parkoló, aminek a fő célja, a kórház közlekedési problémáinak enyhítése.

Burger King

–  Nyilván oda azok mennek, akiknek a nagy része valamilyen betegséggel küzd vagy azok, akik olyan barátaikat, családtagjaikat látogatják, akik sajnos betegek. Ilyenkor az ember amúgy is egy kicsit feszültebb természetesen, s hát ha még erre a város is „segít nekik” és a parkolási problémákkal zaklatjuk őket. Mi azt szeretnénk, hogy tehermentesítsük a kórház környékét – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. 

Az avatón Balogh László polgármester win-win szituációnak nevezte az új étterem megnyitását, hiszen a belváros egy eddig hiányzó funkcióval bővül. Érdekesség, hogy a telek felhasználást korábban hosszú vita övezte a közgyűléseken, egy tavalyi posztban Balogh László a családi ezüst elherdálásához hasonlította az ÉVE lépését. Mint írta: …egy, általában a külvárosokban működő gyorsétterem-lánc egy kis láncszeme foglalja el a területet. A belváros határán, a kórház közelében tehát nem egy forgalmat enyhítő megfelelő szolgáltatás és parkoló épül fel, hanem egy gyorsétterem, néhány parkolóval.”   

A gyorsétterem közleménye szerint, Kanizsa jó elhelyezkedésnek és a terület könnyű megközelíthetőségnek köszönhetően esett a választás az itteni bővülésre.  

M-B.GY.

(Képek: Szalainé Mónika Mercédesz)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.