(Kép)regényes tanóra egy örökdiák grafikussal

facebook megosztás

Képregényrajzoló örökdiák tartott rendhagyó órát a Batthyány Lajos Gimnáziumban. A Királyok és Keresztek szerzőpárosának nagykanizsai tagja, Németh Levente nemcsak a több részesre tervezett kiadványt, valamint az ahhoz kifejlesztett mobilalkalmazást mutatta be a tanulóknak, hanem arról is beszélt, hogyan telnek egy tervezőgrafikus mindennapjai, amikor nem képregényt készít.

Németh Levente sokáig focista karrierről álmodozott, Stamler Lajos növendékeként azonban inkább a tervezőgrafikusi pályát választotta. A szakember elsősorban arculattervezéssel foglalkozik, de az ő nevéhez köthető a Királyok és Keresztek című magyar történelmi képregény is, amelyen 2015-ben kezdett dolgozni szerzőtársával, Mészáros Jánossal.


A BLG-sek kipróbálták a képregényhez készített androidos alkalmazást is (Fotó: Jancsi László)

– A régi Kockás és Füles magazinokban található képregények miatt kezdtem el alapvetően rajzolni, azokat kezdtem el másolni. 25 év tervezőgrafikai munka után szembesültem azzal, hogy az elmúlt tíz évben egy vonalat sem rajzoltam, és ez nagyon hiányzott. Erre találtam ki ezt a képregényesdit – árulta el.

Németh Levente 1990-ben érettségizett a kanizsai gimnáziumban. Hozzá hasonlóan gyakran visszatérnek egykori diákok a BLG-be, hogy hivatásukról, pályaválasztásukról meséljenek a mai fiataloknak.


Németh Leventének hiányzott rajzolás, innen jött a képregénykészítés ötlete (Fotó: Jancsi László)

– A pályaorientációt lehet elméleti alapon is űzni, sőt, még rendhagyó tanórát is lehet hozzábiggyeszteni, de az élő szónál és a szívből jövő kommunikációnál nincs hatékonyabb. Ezt tapasztalhattuk meg Németh Leventénél is, akire valóban sok szempontból nagyon büszkék lehetünk – fogalmazott Balogh László, a BLG igazgatója.

Németh Levente nem csak a Batthyányban mutatkozott be: a grafikusnak, képregényrajzolónak csütörtök délután nyílik kiállítása a Magyar Plakát Házban. Alkotásait egy hónapon át nézhetik meg az érdeklődők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.