Raklapfestés, filmbemutató és VR-játékok a P-napon

facebook megosztás

Kanizsán lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmjének premierje, de gyerekegyetem, VR-játékok is lesznek a P-napon. A városnap kisérőrendezvényére idén is várják a raklapfestők jelentkezését, a legszebb és legkreatívabb alkotásokat szakértő zsűri díjazza. A programok április 26-án lesznek az Erzsébet téren.

A városnap pénteki kisérőprogramjára már délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket Kanizsa középiskolái, a PEN, a Soós-központ, valamint a Netta-Pannonia standjainál. A kommunális szolgáltató sátránál a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát bemutató interaktív feladatokkal találkozhatnak majd a kilátogatók. Szeretnénk kihasználni azt a lehetőséget, hogy kitelepülünk a P-napra. S minden korosztályhoz szeretnénk szólni a kérdőívekkel, a mintahulladékokkal, s a szelektív hulladékgyűjtő edényekkel. A cél az, hogy minél többen legyenek tisztában azzal, hogy ez milyen fontos, másrészt azzal is, hogy mik a teendők a különböző hulladékfajtákkal, mi a helyes eljárás, s mit hogyan kell gyűjteni, milyen csoportosítást kell alkalmazni a hétköznapokban - fogalmazott Áfra Barnabás, a Netta-Pannonia Kft. ügyvezetője.


A sajtótájékoztatón a szervezők képviselői elmondták: filmmaraton, gyerekegyetem és VR-játékok is várják az érdeklődőket a P-napon

A már megszokott programok mellett idén díjnyertes kisfilmeket is vetítenek a P-napon. Ezek között szerepel az Oscar-díjas magyar rendező, Deák Kristóf legújabb munkája is, sőt, az alkotó is ellátogat majd a kanizsai rendezvényre. – Ez egy független filmfesztivál, egy debreceni kezdeményezés, a lényege az, hogy minden évben be lehet nevezni erre a fesztiválra, minden Magyarországon készült kis- és nagyjátékfilmmel, dokumentumfilmmel. Erre a filmfesztiválra olyan neves rendezők is neveznek egyébként, mint például az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm rendezője, Deák Kristóf. Kristófnak van egy új filmje, A legjobb játék, aminek itt, nálunk lesz a nagykanizsai premierje - mondta Fülöp Réka, a PEN kommunikációs koordinátora.

A gyerekegyetemen, a raklapfestő versenyen és a filmmaratonon való részvételhez is előzetes internetes regisztráció szükséges. Ha a P-napon esik az eső, a kísérőrendezvények a PEN Zrínyi utcai épületében lesznek, a raklapfestő versenyt pedig máskor tartják meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.